Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem lehet kártyával...

Miért nem lehet kártyával fizetni a távolsági buszokon?

Figyelt kérdés
Kicsit nevetségesnek tartom hogy már kb. a legkisebb sarki boltban is lehet kártyával fizetni de a buszokon még mindig nem. Az még idegesítőbb hogy vidéki buszmegállókban még egy nyomorult automata sincs. Miért nem haladnak a korral a busztársaságok? Ha az ember nem készül előre és nem vesz ki pénzt akkor meg van lőve. Velem többször volt már hogy suliból, munkából siettem a buszhoz de nem volt nálam kp és keresnem kellett gyors egy automatát, amiatt meg majdnem lekéstem.

2020. szept. 18. 09:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
26%

Busz faluban, községben vagy városban áll meg, mindenhol 4G elérhető. lefedettség 90 százalék felett van. Egyedül völgyeken áthaladó autóutakon szokott néha a jel elmenni, de ott nincs is megálló.

Szóval ez nem probléma. Amúgy a terminálnak elég a 2 vagy 3G is, annak a lefedettsége teljes, hisz kisebb frekvencián üzemel, ami miatt magyobb tàvolság lehet a torony és a vevő között.

2020. szept. 19. 18:01
 12/14 anonim ***** válasza:
70%

#11 vannak megállóhelyek falvak között is, pl. bekötőutaknál vagy tanyáknál. Ilyen helyeken lehetséges, hogy nincs semmilyen lefedettség.

Amit a frekvenciáról írtál az sem stimmel, hisz a LTE (4G) vidéken 800 MHz-en megy, míg a 2G és 3G 900-on.

2020. szept. 19. 18:22
 13/14 anonim ***** válasza:

Valóban, kevertem a frekvenciákat a városi adókkal.

De amúgy aki a puszta közepén szál fel, az majd okostelefonnal fizet? Legtöbbnek bankszámlája sincs, mert ott gazdálkodik stb...

Plusz akkor sem voltam olyan helyen, ahol semmi net nem lett volna!

Vonaton is az alagútban szokott elmenni a net, közben végig szokott lenni. Pedig a Pécsi vonat aztán a semmi közepén megy egy völgyben kialakított egypályás vágányon körbe fàkkal. Egy terminál pedig minimális adatot küld csak el. Az 1mb-ot se éri el. Ne mondja nekem senki, hogy valahol ennyi net sincs... amúgy a busz tetejére lehetne szerelni egy antennát az is sokat segítene.

De nekem például ha telefonnal fizetek, és nincs a net benyomva, a tranzakció akkor is megtörténik. Akkor történik meg levonás, mikor újra jelet kap.

2020. szept. 20. 10:55
 14/14 Laylah ***** válasza:
Ha a repülőn is meg lehet oldani a kártyás fizetést (akár utólag levonva), akkor szerintem a buszon is meg lehetne. Az nem hiszem, hogy gondot jelentene, hogy nincs a kártyán pénz, a következő feltöltésnél úgyis le kéne tudni vonni. Ha ez sem jön be, mert nem utalnak rá sosem, akkor egyszerűen letiltani a kártyát a buszos cégeknél központilag (mondjuk 2-3 sikertelen levonással járó hónap után), és az illetőnek marad a kp.
2020. okt. 8. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!