Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A BKV szokott csúcsidőben...

A BKV szokott csúcsidőben trükközni a menetrenddel?

Figyelt kérdés
Ha például az van kiírva, hogy 7 percenként jár, akkor szokott a BKV olyat csinálni, hogy valójában 8 percenként jár, és ezzel egy óra alatt megspórol egy járatot?
2020. szept. 9. 21:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Vagyis 14 darab busz van a 85 és 85E-re összesen, de mivel ezek ugyanolyan gyakran járnak, így 7-7 busz jut rájuk.
2020. szept. 10. 12:03
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen,igazad van. Volt hogy a vonalon egy enyhe terelés volt néhány hétig ami néhány perc pluszt bele vitt. Nem változtatták meg a menetrendet ,nem raktak bele több buszt,hogy kijöjjön az idő. Ilyenkor nem követik időben egymást a buszok.

Megpróbálják a soförök pohenőjéből lefaragni,de néha nincs miből mert a késések már elvitték a pihenő időt.

2020. szept. 10. 14:11
 13/17 anonim ***** válasza:
Na jó , de ez nem trükközés - ez egy forgalmi ok. Nyilván a nagyobb tereléseknél igazítani kell a járművek számán is, de a kisebbeket sokszor be sem jelentik az azt végző szolgáltatók.
2020. szept. 10. 16:33
 14/17 A kérdező kommentje:

Igen, most véletlenül sikerült pont egy olyat kiválasztanom, ami terelve közlekedik, de azoknál is kimaradnak, amik nem terelve közlekednek. Tulajdonképpen a hosszú vonalak felénél így van. Néztem, hogy a 7-es, 99-es, 95-ös, 148-ast buszoknál is kimaradnak járatok, és nem csak ma, hanem visszanéztem a többi napokra is. Az egyikről magam is tapasztaltam, hogy már egy éve is ugyanolyan rosszul járt.

Az, hogy nem tartják a menetrendet nem forgalmi ok, a BKK-nak kéne átírnia a 7-8 perces követést 8-9 percesre és akkor pontosan jönnének a buszok. (Persze értem én, hogy akkor bemondanák a tévében, hogy a BKK ritkított a járatokon, miközben hozzájuk se nyúlt.)

2020. szept. 10. 17:25
 15/17 eddiboy ***** válasza:
"Ha a szürke a menetrendbeli időt jelöli, akkor miért ír változóan 21 és 26 perc közti menetidőket egy irányba? Ha a menetrendbeli időket mutatná, akkor mindenhol ugyanannyinak kéne lennie." - A menetrendi idő is változhat aszerint, hogy milyen napszak van, mekkora szokott akkor lenni a forgalom. csúcsidőben hosszabb.
2020. szept. 11. 09:30
 16/17 A kérdező kommentje:
Ez akkor sem a menetrendi idő, mert nem ez van a menetrendben.
2020. szept. 11. 10:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Pontosan, nem tartják. Ez van.
2020. szept. 11. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!