A MAV-nál ezt meg lehet csinálni?
A 4 órás érvényesség úgy tudom csak 100km alatt van. Viszont olyan is rémlik, hogy ilyenkor ha leszállsz és később mész tovább akkor kell valamit külön intézni, hogy megszakítod az utazást, mondjuk ezt jelzed kalauznak, szerintem tudja intézni.
Másrészt meg ez esetben a helyedben simán megvenném BP-ig a jegyet, és mikor mész tovább akkor megveszed Debrecenig, ez a legtisztább.
1 4 óra csak 100 km alatt van.
útmegszakítás meg nincs.
vegyél jegyet Fehérvár-BP viszonylatban.
aztán meg Bp-től Db-ig.
a MÁV appban csináld, úgy van 10% kedvezmény.
és akármikor meg tudod venni.
A MÁV-Start SZÜSZ 9.4.5.e) értelmében a budapesti fejpályaudvarokon megszakított utazás díjszabási szempontból nem minősül útmegszakításnak. Mivel adott esetben jobban jársz az egyben megvett jeggyel, e szabállyal fontos tisztában lenni. Csak arra figyelj, hogy a jegy ervényességi ideje ne járjon le.
(A 4 órás korlat 100 km alatti jegyeknél van. Neked 24 órád lesz az útra.)
Nyugodtan nézz körül, nem jelent problémát, ha egy későbbi vonattal utazol tovább.
Annyira kell figyelni, hogy a viszonylat (ugyanonnan és ugyanarra menjen a vonat) és a vonatnem ugyanaz legyen, mint az eredeti (gyors, sebes, személy, stb).
Amíg a jegyed érvényes, addig ráész tovább utazni.
Én már aludtam is ott Pesten egy hasonló helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!