Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan tudok mobiljegyet...

Hogyan tudok mobiljegyet venni a törökbálinti környéki buszokra (172,173,272)?

Figyelt kérdés
Eddig mindig BKK automatából vettem, de sajnos Törökbálinton a mi utcánk környékén csak több kilométerre van egy, az sem mindig működik sajnos. Sokakat láttam sárga jeggyel is utazni, ami ugye Volánbusztól vásárolt (legalábbis én még nem láttam sárga fővárosi jegyet). Meg tudom venni ezek szerint a mobiljegyet ( [link] a Volánbusztól, így megspórolva a sofőrnél vett jegy borsos árát?

2020. júl. 31. 17:16
 1/4 anonim ***** válasza:
2020. júl. 31. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem, mert azok BKK járatok, a Volánbusz csak üzemeltető. A BKK-nál meg képtelenek az időalapú jegy bevezetésére valami furcsa oknál fogva, pedig nem tartana semmiből, a technika adott, a 24 órás jegyet alapul véve minden további nélkül lehetne 10, 30, 60, 90 perces jegy, nem is kéne sokat programozni hozzá. De a BKK-nál sajnos csak lusta pénzéhes marhák vannak többnyire.
2020. júl. 31. 17:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Amúgy az a furcsa az egészben, hogy a menetrendek.hu szerint a BKK az üzemeltető. Így nyílván ott kéne tudnom jegyet venni, amit ugye nem tudok :C. Ennek ellenére minden buszon van QR-kód (ami amúgy a fővárosi buszok többségére nem igaz, amelyek nem első ajtósak) és volán jeggyel utaznak sokan...
2020. júl. 31. 17:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A BKK üzemelteti a járatot, de kiadta alvállalkozóként a Volánbusznak - furcsa, de így mennek a dolgok. Azért láthatsz sárga jegyet, mert a BKK-bérletek csak Budapest közigazgatási területén belül érvényesek, azon kívül (így Törökbálinton is) kiegészítő környéki jegyre vagy bérletre van szükség, amit a Volánbusznál is meg lehet vásárolni.

Sajnos nem tudod elkerülni, hogy a sofőrnél vegyél jegyet. Én azt javaslom, hogy vegyél egy 10-es gyűjtőjegyet és tedd be a pénztárcádba. Úgy mindig lesz nálad jegy, ráadásul olcsóbban megúszod, mint ha egyenként vennéd meg.

2020. júl. 31. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!