Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az hogy lehet, hogy egy vonat...

Az hogy lehet, hogy egy vonat hamarabb indul a kijelöl időpontnál?

Figyelt kérdés

A helyszín: Vác v. állomás. 3a vágány, mennék a nyugatiba. 18:32-es vonat. 18:15-kor odaérek az állomásra, nézem: ott áll a vonat. Nagyszerű, akkor még elmehetek a vécére. Elmentem, mivel nő vagyok egy kicsit tovább tartott, mint 4 perc... És mire kiérek a vonat sehol. Megkérdezem a pénztárost, hogy hol van a vonatom? Erre ő mondja, hogy az már elment.. 18:20-kor ELMENT a 18:32-es vonat. a következő 19:02-kor indul...

Ez most hogy? A MÁV vagy késik vagy hamarabb indul? Miaf*sz?

2020. júl. 31. 12:39
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Én is :/ minden nap. Azzal járok suliba. Mármint vonattal. Ez most fura volt. NAGYON! Olyan amúgy volt, hogy 02 helyett 00-kor indult, de az más...

Azt se értem. 2 perc? 02-kor indul. ÉS KÉSZ! PONT! ha én 01-kor érek oda, jogom van felszállni a 02-kor induló vonatra.

2020. júl. 31. 13:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

2 perccel hamarabbi indulás úgy lehet, hogy a MÁV-nak "központi órája" van, ami nem az utasok karórájához van igazítva (nem tudom, mi a pontos elnevezése ennek, mindenesetre pl. a telefonom órájával szinte másodpercre pontos). Attól még a MÁV alapján lehetett pontos az az indulás. De persze lehet, hogy a forgalmi szolgálattevő órája sietett akkor. Mindenesetre mivel nem egy vonat mozog a pályán, 1-2 perces pontatlanság is sokat számíthat, szóval 10-15 perccel hamarabbi indulás tényleg lehetetlennek tűnik. Nem lehetséges esetleg az, hogy késtek a vonatok, és a korábbi ment el? Mondjuk tényleg csak a MÁV-nak írva érhetsz valamit.

Esetleg ha aznap kiírtad volna, amikor ez történt, az alkalmazásban ránézhettünk volna a vonatra, hogy ott mi van kiírva :/ de így már mindegy. Van fszt ismerősöm, sose hallottam tőle se olyat, hogy hamarabb indítottak vonatot, esetleg ezt elküldöm neki, van-e valami ötlete, mi történhetett.

2020. júl. 31. 14:01
 13/22 anonim ***** válasza:
96%
Akkor szokott ez előfordulni, ha akkora késés van, hogy amit te q te vonatodnak gondoltál, az még előző vonat volt 50 perc késésben...
2020. júl. 31. 15:28
 14/22 Beviz Elek ***** válasza:
95%

15 perccel korábban indult? Sokat jártam azon a vonalon és sosem tapasztaltam ilyet.

Emellett... sok vonat jár, össze kell hangolni a gyorsvonatokat, a zónázókat, a gyorsítottakat és a simákat, emellett pedig tehervonatok is járnak. Nem akkor indul amikor a mozdonyvezető vegzett a kávéjával.

2020. júl. 31. 17:37
 15/22 A kérdező kommentje:
14: hát nem is szabadna! Ezért vagyok felháborodva. A pénztáros is csodálkozott.. Most minek hisztek? A mondókátoknak, hogy így meg úgy félreláttam, vagy annak aki látta és annka ap énztárosnak aki ott a gépén nézte csodálkozva, hogy a jövőben induló vonatot lekéstem :(
2020. júl. 31. 18:36
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg elküldték "fontosabb" helyre segélyszerelvénynek.

Ha pl. befelé kimarad egy vonat, akkor két tucat ember fog őrjöngeni (mint pl. Te). Ha a Nyugatiból kifelé marad ki a vonat, mert nincs hadra fogható működőképes, akkor ezren fognak őrjöngeni, és azt kevésbé merték bevállalni. Ha például Veresegyház felé robban le egy vonat, és nincs, ami azonnal elhúzza az EGYVÁGÁNYOS pályáról, akkor ott fél napra leáll a teljes vasúti forgalom. Nem egy vonat, hanem oda-vissza az összes. És ott nem ám félórákat vonatozgatnak és várogatnak egy nap, hanem simán ötöt. Óránként és hússzal, meg több órás késések. És akár Esztergom felé is járműhiány keletkezhetett, ott is már villamosítva vannak, tehát lehet csereberélni. Ha le van nyúlva a fele vonat, akkor tudd, hogy kiadták a másik felét Esztergom felé. Jó kis buli, lehet spórolni, az utas meg hadd álljon. Vagy a fél órával előttetek vonat lerobbat Sződ előtt, ki kéne tolni valami kitérőbe... Vagy felvenni az utasokat, akik totyognak ott az árokban... Ezer oka lehet.

Nem hiszem, hogy ennyire elnézték volna az órájukat, azt a vonatot befogták valami másra.

2020. aug. 1. 04:34
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg az eggyel korábbi vonat volt, de amilyen az információáramlás a MÁV-nál, lehet, hogy a vonat személyzete sem tudta, milyen vonatot visznek.
2020. aug. 1. 14:57
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

itt valami eléggé nem stimmel... tényleg 32-kor kellett volna indulnia.

a mozdonyvezető magától nem indulhat el. a keleuz is kell az induláshoz - ő adja a felhatalmazást, vagy ha van forgalmista akkor meg az. Meg kell jelzőt is kezelni a vonatnak, stb. szal csak úgy magától nem indulhat el.

szerintem az lehetett, hogy valami brutál késés volt és az az egyel korábbi vonat volt amit láttál. ami meg a tied lett volna kimaradt.

mindenesetre írj panaszt és majd kiderítik.

több helyen is rögzítve vannak az adatok hogy melyik vonat mikor hol merre miért járt, úgyhogy csak néhány kattintás kideríteni nekik, hogy mi volt.

2020. aug. 1. 22:29
 19/22 anonim ***** válasza:
45%
Üdv magyarországon!
2020. aug. 1. 23:56
 20/22 anonim ***** válasza:
85%
Vácon forgalmista indít.. Helyből indulókat és zonakat is. Szóval nem vágom... (egy nyugati volt jegyvizsgálo). Ilyen esetben én inkább a fszt t kérdeztem volna mit tud. Pénztáros nem sokat tud ilyen esetben a forgalomrol.
2020. aug. 3. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!