Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hány sávon tud biztonságon...

Hány sávon tud biztonságon megfordulni egy csuklós busz?

Figyelt kérdés
Budapesten 2 helyről tudok a Váci úton az Arany János utcánál a trolik, illetve a Boráros téren a 15,115 busz, de ezek szóló buszok.

2020. júl. 29. 07:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is az Arany János utcát mondtam volna, illetve még a metrópótlás idején a Váci út elején fordultak a metrópótlók a Lehet téri templomhoz közel. Mindkét helyen a jelenlegi parkolókat és a kanyarodósávokat is beleszámolva 8 sáv van.

A Boráros teret nem ismerem ilyen szinten, arrafelé nem járok.

2020. júl. 29. 08:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy 2*2 sávos úton, bár ritka az olyan ahol nincs közte járdasziget. Viszont egy kereszteződésben könnyedén meg tud fordulni, ha túl megy rajta és betolat a keresztező útra akár egy párhuzamos közlekedésre alkalmatlan úttesten is.
2020. júl. 29. 08:34
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Hat, a Margit hidon egyszer megprobalta a sofor: [link] , mersekelt sikerrel, pedig ott nemcsak savok, hanem villamosvagany is van. A Mercedes Citaro csuklosnak tobb mint 22 meter a fordulokore, Egy 'atlagos' forgalmi sav 3.5 - 3.75m, akarhogy nezem az 6 sav es akkor nagyon szuken fert el...
2020. júl. 29. 08:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A Fehérvári úton a 4-es pótló is meg tud fordulni most.
2020. júl. 29. 08:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól is függ, hogy milyen csuklósbusz. Míg egy hagyományos csuklós, főleg kormányzott hátsó tengely esetén simán megfordul egy szólóbusz fordulókörén, addig a tolócsuklósoknak nagyobb hely kell.
2020. júl. 29. 09:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogyha fizikailag el is férne a busz, a rendszer nem enged ekkora kanyarodást, és megáll a busz, mint a szög, lásd a Margit hídi esetet.
2020. júl. 29. 10:32
 7/8 anonim ***** válasza:
A Margit hídi kollégának valószínűleg nem működött/vagy nem tudta hogy használhatja a becsuklásgátlót feloldó gombot. Azt a gombot nyomvatartva, ideiglenes feloldja a becsuklásgátlót, és meg tudott volna teljesen fordulni.
2020. okt. 7. 12:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat, (már el is felejtettem, hogy feltettem ezt a kérdést).
2021. febr. 25. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!