Jegy és bérlet nélkül utazik valaki, de jön az ellenőr kéri az iratokat de nem adja oda a bliccelő. Mi történik ezután?
Nem éri meg bliccelni.
Az ellenőrnek nem vagy köteles igazolni magad, valamit fizikai erővel nem tarthat ott, hozzád sem érhet.
Érdemes azért vigyázni, mert ha el akar menni a delikvens és az ellenőrhöz hozzáér, már közfeladatot ellátó személy elleni erőszak is lehet belőle. Sőt, elég ehhez a fenyegetés is.
A közterület-felügyelő (és természetesen a rendőr) igazoltathat, testi kényszert és különböző kényszerítő-eszközöket használhat.
Ha valamelyiknek nem igazolja magát, és esetleg még az intézkedésnek is ellenszegül, egyrészt csomagolni kezdik, másrészt mehet a bíróságra hivatalos személy elleni erőszak miatt.
az a gond a történette, hogy ha sokszor csinálod akkor fel fognak készülni rád.
És bizony lehet, hogy a busz lépcsője síkos lesz aznap és te meg elcsúszol rajta... de annyira megcsúszol, hogy a megállóban a kukát is megfejeled még néhányszor.
hát van ilyen... csúszik a lépcső...
legközelebb veszel jegyet és akkor már nem fog csúszni. :)
Én meg törött kezű ellenőrt láttam,(és bizony nem sportbaleset volt).Olyat is láttam hogy mikor leszállt a 3 ellenőr elkezdték a tezsvírek majdhogynem meglincselni, én hívtam rendőrt meg csitítgattam a C-ket nehogy megöljék szerencsétleneket,mint kiderült egy fehér magyar gyerek miatt, egyik haverjának a rokonságába tartozóak voltak az adott c-k.
nyilván nem az kezdi el baszogatni az ellenőröket aki egyedül van mint a kisujjam...
Nem csoda hogy gyorsan cserélődnek az ellenőrök,senki se szereti ha megverik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!