Miért nem sikerül megoldani évtizedek óta hogy az utasok nagy részének ne legyen probléma megvenni a jegyet,bérletet a BKK járataira?
Figyelt kérdés
Ma olvastam egy cikket a BKK honlapján,hogy valakitől majdnem 2 milliós összeget hajtottak be,48-szor bliccelt,meg hogy nem éri meg bliccelt,jobb minél előbb befizetni a pótdíjat,stb.Szerintem normális munkahelyekkel,normális bérekkel, normális munkáltatóknak meg lehetne oldani ezt a problémát.Munkahelyeket teremteni,a munkaképes élet munkára kötelezni,normális béreket kéne fizetni,amikor bejelenti a munkáltató a dolgozót,abban legyen benne az utazás is.Tehát vonják le automatikusan az utazás árát is,ugyanúgy mint a tb-t,nyugdíjat.Évtizedek óta mondjuk azt is,vezessék be itt is,hogy vezessenek be olyan jegyeket,amik egy,kettő vagy több órára érvényesek,hogy ne kelljen minden átszálláskor új jegyet érvényesíteni és így többször 350 Ft-ot kifizetni egy útra.Ebből sincs soha semmi.Mit akar akkor a BKK?2020. jún. 25. 10:30
1/9 anonim válasza:
Bár erről nincs statisztika, szerintem az utasok nagy részének nem probléma havonta egyszer 5 percet rááldozni a bérlet megvásárlására. Mindig lesznek viszont tisztességtelen emberek, akik nem vesznek bérletet, szlovák rendszámmal járnak, nem adnak nyugtát. Ilyen az emberi természet. Persze lehet ezen is segíteni, de ahhoz szigorúbb büntetésekre lenne szükség.
2/9 anonim válasza:
ja én is most olvastam kerek szemekkel.
ha lenne 2 millám 1,5 évre rendben lenne az életem... sőt akár 2-re is ki tudnám nyújtani.
ez a majom meg befizeti bírságként.
ha ennyi pénze van miért nem vesz összvonalas éves bérletet? 217 960 Ft - 9 évre megvehetné a bűntetéséből.
3/9 anonim válasza:
Jó lesz az 19 évnek is, mert ha csak Budapesten belül , természetes személyként akarsz egész évben utazgatni, az mindössze 103 000 Ft. (Igen, mindössze. Havonta ugye csak kb. 8500, ami a lehető legolcsóbb megoldás.)
4/9 A kérdező kommentje:
#1 nem szigorúbb büntetésre gondoltam,hanem hogy esélyt se adjanak az embernek hogy bliccelni tudjon,miközben nem kell zsíros kenyeret ennie azért mert kifizeti a bérletét,hanem bérlet is és pénz is van.Tehát mindenkinek legyen bejelentett jövedelme és ebből következően jegye,bérlete is.
2020. jún. 25. 12:53
5/9 anonim válasza:
Azt gondolom érzékeled, hogy itt egy, a közlekedési alrendszeren bőven túlmutató problémát feszegetsz? Én nagyon káros tendenciának tartom, hogy mind a lakosság, mind a döntéshozók szociális szolgáltatókként tekintenek a közlekedési szolgáltatókra, mert így borzasztó nehéz átlátni e közszolgáltatások valódi költségeit a rengeteg kedvezmény és az átláthatatlan árkiegészitesek rendszere miatt.
6/9 anonim válasza:
Igen, értem a problémádat. Az összes környező országokban, de még van rá magyar példa is (Tatabánya), bevezették az idő alapú jegyet, csak Budapesten nem. Csak azért, mert még mindig van néhány régi villamos, Ikarus busz, ahol a 9 kockás lyukasztó van. Ezeket régen le kellett volna cserélni. Pozsonyban a negyedórástól a 1,5 vagy 2 óráig mindenféle jegyet tudok venni. Legalább mobiljegyben lenne ilyen, de nem. Rajtunk röhög Európa, hogy ezt még mindig nem tudtuk megoldani.
7/9 anonim válasza:
Ez kamu nem létezik hogy valaki ilyen sokáig blitzeljen anélkül hogy lebukjon ráadásul utólag bizonyíthatóan. Egyébként 10db bkk jegy elég lehet 30 vonalra ha az ember okosan használja.
8/9 anonim válasza:
#7: Hogyne bukott volna le. 48-szor pótdíjazta az ellenőr, csak nem fizette be, így nőtt az összeg 2 millióra.
9/9 anonim válasza:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
48 Az sok. Vannak adók módjára behajtható költségek az egyik ilyen a parkolási pótdíj vagy a hulladékszállítási díj.
A parkolási pótdíj alól úgy lehet kibújni hogy cég nevén van az autó amit szándékosan csődbe vittek igy az autó gazdátlanul van forgalomban persze el lehetne venni az autót, de az már egy másik történet.
Magánszemélyként azért jóval nehezebb ezt megcsinálni pl ha mondjuk hajléktalan. Igy hiába 2 millió úgyse fizeti be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!