Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A tanuló bérlet vonat esetén...

A tanuló bérlet vonat esetén hogy van ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Tehát lakom ,,A” településen, ,,B” település határában, tőlem 8 kilométerre van egy vasútállomás, viszont nem ,,B”, hanem ,,A” vasútállomás a neve. Ilyen esetben melyik település lakója válthat tanuló bérletet?

#MÁV #diák #150-es vonal
2020. jún. 11. 18:55
A kérdező szavazást indított:
,,A” település
,,B” település
Mindkettő
4 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak nem Gyékényesről és Zákányról beszélünk? Mert ott konkrétan Gyékényes vasútállomás Zákány településen van... :D

Nem a lakóhely számít.

Onnan vedd a bérletet ahonnan utazol.

Az irreleváns, hogy ha A-n laksz és te B-ről szeretnél indulni akkor hogyan jutsz oda... biciklivel, busszal, vagy gyalog.

"lakom "A” településen

"A” vasútállomás a neve"

tehát mi a probléma?

2020. jún. 11. 21:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Hogy messze van :D Egyébként nem, Dömsöd és Apaj, Dömsöd a neve de Apaj határában van, innen 8 kilométer.
2020. jún. 12. 00:34
 3/6 A kérdező kommentje:
UI: köszönöm!
2020. jún. 12. 00:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kevés alávalóbb dolog van a világon, mint a MÁV túltekert bürokráciája, mégis pillanatok alatt előállnak benne az efféle joghézagok... De ezt a problémát elvileg ismerniük kell, mert eléggé mindennapos: sokakanak nem az a házukhoz eső legközelebbi megálló, ami a saját településük nevén van kilométerekkel odébb, hanem ami már a szomszéd faluhoz tartozik, de ott van pár méterre. Ezer ilyen szituáció van. Ez esetben el kell fogadniuk mindkettőt, ennyire nem parasztok, csak néha megesik, hogy megakad a pénztáros, mert nem ismerős arra, és akkor előjön a felettese, annak az ember világosan elmondja a tényállást (ha kell, nézzen rá egy kva térképre) és akkor azt mondják, persze, jól van, legyintenek, azt rányomják a pecsétet. Persze nem tudom, nektek már szerintem nincs ilyen pecsételgetős könyvetek... És nyugi, nem centizgetik az állomásokat a lakhelyedtől, iskoládtól, csak kb. annyira, hogy ne valami öt faluval odábbit mondj be.
2020. jún. 12. 05:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2020. jún. 12. 11:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem szóltak párszor érte, hogy Tápiószecsőn lakom és csak Szőlősnyaralóig vettem a berletet. (Nekem az volt kilometerekkel kozelebb). De ezen kívül semmi nem tortent, nem buntettek meg.
2020. jún. 18. 09:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!