Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Felétek leállt a közlekedés...

Felétek leállt a közlekedés Trianon emlékére?

Figyelt kérdés
Itt semmi! Budapest. Szégyen...

2020. jún. 4. 16:38
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

"nincs reggel kenyér vagy zsemle a boltban, mert most megemlékezik a beszállító?"

:-OOO

Te miről beszélsz? Egy perc leállásról volt szó.

"Hogyan magyarázza meg az éjszakai műszakba induló a főnökének, hogy bocsi, de nem megyek?"

Semmit se kell megmagyarázni, ha pár perccel korábban indul el.

"most éppen megemlékezünk, és nem vonulunk?"

Egy percről volt szó, és nem a tűzoltókról. Ha a többiek leállnak, ők sok helyen még direkt gyorsabban haladhatnak. De nyilván nem olyan leállásról volt szó, ami akadályozza a tűzoltókat.

"az ország közlekedését megbénítani"

Egy perc, veszed?

2020. jún. 4. 18:52
 12/44 A kérdező kommentje:

"Mégis hogyan segítene?

Vannak itt fontosabb dolgok is."

Azért a halottakat eltemetitek, vagy arra is sajnáljátok az időt? :((

2020. jún. 4. 19:48
 13/44 anonim ***** válasza:
54%
Egyszer eltemetjük, aztán pedig nem ássuk ki minden évben.
2020. jún. 4. 19:51
 14/44 anonim ***** válasza:
67%
Én kicsit többre álltam meg, mert harangoztam a templomunkban! Jól el is szúrtam, mert több lett 100 másodpercnél... :)
2020. jún. 4. 20:09
 15/44 anonim ***** válasza:
59%
De majd állóra fékezek egy 1800 tonnás tehervonattal, mert épp azon voltam 16:30-kor.
2020. jún. 4. 20:15
 16/44 anonim ***** válasza:
67%
Ha az élet igazságos akkor a 6-os giganton voltál! :DDDDD
2020. jún. 4. 20:18
 17/44 anonim ***** válasza:
61%
Nem, Vectron. :)
2020. jún. 4. 20:19
 18/44 anonim ***** válasza:
74%
Még csak nem is hallottam erről... Mit szimbolizált volna a leálló forgalom?
2020. jún. 5. 00:47
 19/44 anonim ***** válasza:
42%

Itt Magyarorszagon csak azt halljuk, hany magyar lett elcsatolva. Azt nem halljuk, hany nem magyar kapta vissza a hazajat. A tortenelem konyvek nagyon egyiranyuan mutatjak ezt be. Horvatorszag majdnem teljes terulete valaha Magyarorszaghoz tartozott, de a horvatok megoriztek a nemzetiseguket es sosem lettek magyarok. Azota is alig el ott par magyar ajku ember.

Az elcsatolt teruletek 5-30%-a volt magyar lakossagu. Visszaforditva, 70-95%-a a regi Magyarorszagnak idegen volt. Nem csoda, hogy a szlovakok, a szerbek es a romanok utaljak a magyarokat, mert jog nelkul tartottak magyarnak az o foldjuket.

Sajnos Magyarorszagon elve senki nem talalkozik a tennyel, hogy a "nagy" Magyarorszag nagy resze kulfoldi volt. Most meg mindenki utalja a migransokat. Most akkor mi kell? Fold vagy oshonos magyarok? A ketto nem megy egyutt.

Oszinten, miota jobban ismerem a szomszedok hozzaallasat es velemenyet, azota kevesbe sirok Trianon utan. Persze, akadtak magyarok az uj hatarokon kivul, de senki nem akadalyozta meg oket, hogy "visszakoltozzenek". Nem tettek, mert nem fontos. Bele kell nyugodni es elni tovabb. Nem el olyan ember az orszagban, akit szemelyesen erintene Trianon, mar mind meghalt. 100 eve volt. Tessek inkabb a jovore gondolni, es nem a multon sirni.

2020. jún. 5. 01:07
 20/44 A kérdező kommentje:

"Mit szimbolizált volna a leálló forgalom?"

Azt, hogy kicsit megáll a szívünk, amikor arra gondolunk, hogy Magyarország elveszítette a 2/3-át egyik napról a másikra épp 100 évvel ezelőtt.

2020. jún. 5. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!