Vidéken, helyközi buszokon, mennyire tartják és tartatják be azt, hogy kötelező maszkot felvenni a buszra?
Embere válogatja. Valamelyik szól érte,valamelyik nem. Ugyanez a helyzet a kisboltokkal is. De ott a korhatáros dolgot se nagyon tartják. A nagyobb boltokban meg igen.
Szabolcsi kisváros
Mikor értitek már meg végre, hogy ez a vírus terjesztésének/megszerzésének a megakadályozására van, és nem az ellenőrzés a lényege?
Ez nem egy olyan hű, de menő vagyok, blicceltem a buszon dolog!
3as
Ezt a nézetet miből vontad le? Szerintem egyszerű kérdés volt,nem arra irányult,amire te gondolsz. Nem kell támadni.
Embere válogatja, van, akit érdekel és van, akit nem. Szigorúan véve az utazásból nem zárható ki a maszk nélkül utazó utas a szolgáltató által, erre csak a rendőrség jogosult, mivel nincs az utas és a szolgáltató közötti szerződésben (utazási feltételek) ilyen feltétel. A rendőrség viszont nevesítve van a jogszabályban, mint a rendelet betartását ellenőrző szervezet.
Ezzel együtt nyilván mindenkinek a saját , remélhetőleg jól felfogott érdeke a maszkviselés, hiszen aki másokat véd, az közvetve önmagát is védi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!