BKV-n lehet macskát szállítani hordozóban?
Figyelt kérdés
Vidékről kellene HÉV-vel (vagyis pótlóbusszal) és metróval elhoznom egy kiscicát. Simán felvihetem, vagy neki is kell jegy vagy valami? Pórázos kutyákról olvastam csak az BKK honlapján, de hordozóval lehet simán úgy vinni, mint egy bőröndöt? Neki is kell maszk? Csak a szabályok betartása miatt kérdezem.2020. máj. 6. 20:28
2/6 anonim válasza:
A macskát nyugodtan viheted, mintha csak egy szatyor krumplit vinnél...
A kutyára már kell jegy megy szájkosár, de arra is sokan tojnak nagy ívben.
3/6 anonim válasza:
hordozós állatokra nem kell külön jegy.
csak ha pórázon viszed a kutyát
4/6 A kérdező kommentje:
Amúgy mostanában mennyire van jegyellenőrzés? Tudom, hogy van külön HÉV-jegy, ami nekem 10 km-re 25 Ft lenne (90%-os), viszont az elmaradt terepi munkáim miatt megmaradt 6 db környéki jegy, ami árban ugyanannyi (Két hónapja vettem, de már szinte alig látható). Ezt fel lehet használni HÉV-re is (ami most pótlóbusz), vagy mindenképp vegyek erre is külön, csak a felirat miatt?
2020. máj. 7. 01:02
5/6 anonim válasza:
A HÉV-et ugye tök más cég üzemelteti (MÁV-HÈV, a busz meg Volànbusz), ráadásul kilométerövezetes (és nem zónaalapú) a díjszabása, így hiába a közös BKK értékesítési hálózat és az esetedben azonos ár, külön jegyet kell venned a HÉV Budapesten kívüli szakaszára.
6/6 A kérdező kommentje:
Hát, akkor az a 6 jegy lehet, hogy kárba fog veszni. Kedvezményesen csak pár ügyfélközpontban kapni, egyszerre megvettem 10 darabot, hogy egész félévben ne legyen rá gondom, ha ki kell mennem Budaörsre vagy valahova a határ mellé. De úgy nyomtatják, hogy most alig látni rajta valamit, pedig nem régi. Nem nagy összeg (főleg az én esetemben), de akkor is. Egy megállót kéne mennem Kistarcsára, ami már a határon kívül van, ezért új jegyet venni... Bár amikor Budaörsre mentem ki és jöttem vissza párszor, akkor se nézték meg sose, hogy hol szállok fel és le, szóval akkor is feleslegesen érvenyesítettem, csak betartom a szabályokat.
2020. máj. 7. 15:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!