Most akkor ingyen lehet buszozni? : P
eddiboy, és pontosan hol is van leírva, hogy ha nem tudsz online jegyet váltani, akkor mentesülsz a jegyváltás kötelezettsége alól?
Nyilván, ha egy ilyen szituból fakadó büntetést bíróság elé visz bármelyik fél, az első kérdés az, hogy tényleg nem volt-e mobilneted, -telefonod, bankkártyád. Ha tényleg nem rendelkezel ezekkel, tiéd az ügy, ha kiderül, hogy kamuztál és neg tzdtad volna venni a jegyet, csak lógni akartál, akklr meg a gatyádat is kifizeted.
Azt persze sejtjük, hogy a Volánbusz nem nagyon ellenőriz mostanában, de bármikor dönthetnek úgy,hogy elég a bliccelésből. És nem, az állam nem fogja elvárni pont Dávid Ilona cégétől, hogy ugyan nyisson már pénztárakat gyorsan.
Akinek nincs okostelefonja mobilnettel otthon nem tud jegyet venni? Mint laikus kérdezem, mert nem igazán szoktam buszozni csak úgy, de online szoktam a bérletet váltani a helyi járatokra és nem alkalmazásban. Ha erre van lehetőség a jegy váltásnál is akkor nem kifogás az, hogy okos telefonom és mobilnetem, mert számítógéped és neted tuti van otthon vagy ha nincs van olyan ismerősöd akinek van. Szóval minden megoldható, ha akarod.
De biztos van olyan ismerős is akinek van okostelefonja ha másnem és megveszed azon.
De igazából a törvények úgy működnek, hogy mi kitaláltuk, szerintünk jó, te meg oldd meg. Ha nem tudod megoldani megy a bünti.
Senkit nem igazán érdekel a többi, hogy ki mit nyafog össze miatta vagy milyen kifogása van. Meg az "én erről nem tudtam". Ha pl valami hatalmas katyvasz van, melynek során lemerül a telefonod és nem tudod mutatni a jegyed az ellenőrnek nem fogja érdekelni megy a büni és majd menjél tisztázni. Vagy valami oknál fogva nem tudod megvenni a jegyet online, mert utközbe vennéd meg pl, de pont elmegy a mobilneted vagy valami hasonló nem fogja érdekelni az ellenőrt, hogy milyen problémád volt csak oda vágja büntit.
Most pl engem haza küldtek az egyetemről, nincs webkamerám, mikrofonom akkor nekem már meg is van a vizsga? A nyavaját, szerezzem be. Van olyan eszközöm amiken elfutnak a programok amik kellenek a tanuláshoz, ha nincs akkor meg van a vizsgám? Nincs, akkor be kell szerezni olyan eszközt ami bizony elbírja ezeket.
Kit érdekel, hogyha fizetnem kell akár százezreket? Én se állhatok elő semmi kifogással, amit az egyetem vagy a kormány kitalál azt nekem biztosítani kell. Nem mondhatom azt se, hogy nem vagyok hajlandó ezt és ezt a programot felrakni a gépemre, mert nem viszi el vagy lassú.
Nem mondhatom azt, hogy nem vagyok hajlandó webkamera előtt vizsgázni vagy valami (pl a személyiségi jogaimra hivatkozva).
Ez egy ilyen helyzet, valaki kitalálta, mi meg oldjuk meg.
Mobilról tudsz jegyet venni. :P
Miért lenne ingyen? A volán továbbra is pénzből működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!