Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy lehetne reptéri útlevél...

Hogy lehetne reptéri útlevél ellenőrző állást vállalni?

Figyelt kérdés

Beszállás előtt a terminálból kifele menet,ellenőrzik az útlevelet és a beszállókártyát.

Nem vámosok.

2020. ápr. 28. 08:19
 1/10 A kérdező kommentje:

Szóval milyen néven hirdetik azokat az állásokat,mert hogy nem vámosok.

Sehogyse találtam a reptéri állások közt.

2020. ápr. 28. 08:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
útlevélellenőrzést rendőrök végzik, nem sima civilek. Elég unalmas meló.
2020. ápr. 28. 09:22
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Lehet tévedek...majd lesz aki kiigazít..

Szerintem vámtisztek nem a reptér alkalmazottai.

Szóval nem hiszem hogy így hirdetik az állást

2020. ápr. 28. 09:23
 4/10 eddiboy ***** válasza:
28%
Ha jól értem, azt mondod, ahol már átjutottál az ellenőrzésen, és a kapunál ellenőriznek beszállás (a beszállófolyosóra lépés vagy buszra szállás vagy repülőhöz gyaloglás) előtt. Szerintem ez nem külön állás, a légiutas-kísérők szokták ellenőrizni, utána felszállnak ők is a gépre.
2020. ápr. 28. 09:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Most annyira nem keresett ez a szakma, én a helyedben más után néznék.
2020. ápr. 28. 09:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. ápr. 28. 10:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

eddiboy, a légiutaskísérők nem végeznek a terminálnál beszállókártya-ellenőrzést, hiszen ők a kabin előkészítésével, majd az utasok leültetésével vannak elfoglalva. A földi utaskiszolgáló személyzet ellenőrzi a kapuknál a beszállókártyákat.

Most amúgy nyilván nem érdemes ilyen állást vállalni, később meg akkor, ha jó a konfliktuskezelő és stressztűrő képességed. Azért egy utassal közölni, hogy ezèrt vagy azért nem vagy nem úgy utazhat , ahogy tervezte, más reakciókat vált ki, mint amikor mondjuk pont elfogy valaki előtt a kakaós csiga.

2020. ápr. 28. 11:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ők nem a reptér, de általában nem is a légitársaság alkalmazottjai (tehát nem is légiutas-kísérők) hanem a földi kiszolgáló cégek dolgozói Malév GH, Menzies, meg még a fene tudja hány van BUD-on.
2020. ápr. 29. 16:50
 9/10 eddiboy ***** válasza:
68%
#7,8: Oké, elhiszem, hogy nem a légitársaság alkalmazottjai, de akkor miért ellenőrzik a kézipoggyászok méretét annyira szigorúan? Ami pedig légitársaságonként eltérő. Talán kapnak érte juttatást a pótdíjból, ha elkapnak valakit nagyobb cuccal? Én ebből gondoltam, hogy a légitársasághoz tartoznak.
2020. ápr. 30. 00:59
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A légitársaság megmondja mit engedhetnek fel és mit nem.

a kiszolgáló cég pedig tudja, hogy melyik géptípussal, melyik társaságnál mi a teendő tankolás, poggyász, stb terén.

Azért vannak enyire szigorú szabályok a poggáyszra mert:

- ha nem fésrz bele, akkor vedd meg a nagyobb csomagot

- ha nem férsz bele és a 180-240 utasból még 50-en nem férnek bele a csomagméretbe akkor már a gépen nem fognak elférni a csomagok. Sem méretben, sem súlyban. És akkor meg azért megy a hőbörgés, hogy miért maradt ott a csomag.

Azok a srácok, lányok akik ott állnak a néppel szemben a chekin pultban, a biztonsági ellenőrzésnél, a kapukná a végletekit ki vannak zsigerelve, kevés fizetésér és eszméletlen beosztással dolgoznak. mondjuk hajnal 3-tól 9-ig, meg délután 4-től este 10-ig.

azt az időt nem fogják nekik fizetni amikor nincs gép.

A légiutas kísérőknek meg akkor indul a fizetett ideje amikor becsukják a gép ajtaját.

2020. ápr. 30. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!