Miért csinálják ezt Debrecenben a dkv bussoförjei szerintetek?
Némely sorőr annyira hajt, mint az állat, volt, hogy 5 perccel hamarabb érkezett a végállomásra, a megállókban is simán elhaladt 4-5 perccel hamarabb, az utasok úgy lekéshették a járatokat, mint a vízfolyás. Néhány annyira megy, hogy menet közben , ha jelezni akar az ember, inkább akkor jelezzen álljon fel míg megáll egy lámpánál a busz, vagy kapaszkodjon, mert hamar a földön találja magát. Észrevettem a sofőrök 15%-a ilyen, ráadásul mostanában többször előfordult, hogy jeleztem, nem állt meg, szóltam a megálló után megállt kinyitotta, vagy a megállóban nem nyitotta ki az ajtót ahol jeleztem hanem a másikat. Némely be van zsongva mostanában, mennek annyira, a fekvőrendőr és a vasúti sín sorompónál sem lasított tegnap, olyan rángatott a busz, hogy majd kiesik az ember a busz űlésből. Ez így van, hogy néhány sofőr ilyen, mivel minden nap dkv-,n utazok, tapasztalom és valóban van ilyen.
Más városban is van ilyen?
Szerintetek mitől, miért van olyan, hogy nem érdekli, ha hamarabb van valahol, megy mint a nemtudommi?
szarni kell nekik, azért sietnek a végállomásra
előfordul az ilyen, légy megértő
15 százalékot írtál, tehát azt te is érzékeled, hogy a többségük nem csinálja, de tény, hogy néhány busz vezető viselkedése kérdésessé teszi, alkalmasak-e a feladatra.
Azért csinálják, mert azt hiszik, hogy megtehetik, és sajnos sokszor még a főnökeik is abból indulnak ki, hogy kevés a söfőr, hiány van, ilyen "apróságért" nem fegyelmezik, pedig sok szempontból veszélyes amit művelnek
Miskolcon is van ilyen. Engem nem zavar, azt jobban nem szeretem mikor valamelyik tötymörög és nem haladunk.
Egyébként az utas is megtehet annyit, hogy 4-5 perccel hamarabb kimegy a megállóba és nem centizi ki, és nem lesz lekésve. Én sose érkezési időre megyek oda a buszmegállóba.
#3: "Akkor a 85 százalék rendes. Az jó arány!" - Szerintem eznem jó arány, úgy 95 % körül lenne elfogadható.
Budapesten, ha sietnek, pirosan világít nekik a Futár kijelzője, ott ezért be is szokták tartani a menetrendet.
Első! Van egy 40 év körüli, az ha kell, ha nem állandóan megy mint az állat, mindig. A 10 es, és 48 a buszokat is szokta vinni, mindig mindenhol rohan, talán az a leggyorsabb, még volt, hogy 90-nel is ment. Arra gondoltam, hogy meg kéne panaszolni mielőtt baleset lesz.
Tehát nem azért mert wc-re kell mennie, ha mindig gyorsan vezet.
A gps mutatja, hogy ha hamarabb van valahol vagy késik. Nem mindenki tartja be.
Ráadásul, hogy kicsit kevesebb az utas, megkapták, hogy néha irják, hogy hány utas van a buszokon. Járatszámlálás, de épp egy dkv ellenőr ismerősöm mondta, hogy van aki többet ír, nehogy azt higyjék, hogy nincs annyi utas, mert akkor járatritkítás és elküldés lehet, pedig nem is igaz.
Úgyhogy több szabályt is megszegnek.
Akkor, hogy utazzon az ember biztonságosan a buszon?
A villamososok viszont tök normális mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!