Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ti láttatok már olyat, hogy...

Ti láttatok már olyat, hogy mozdonyvezetőkkel küldenek ezt azt tárgyat az emberek, meg is érkezik?

Figyelt kérdés

Sokszor látom, hogy civil ember felad vagy levesz valamit, a vezérek el is viszik örömmel én úgy láttam.

Ez biztonságos, hogy meg is érkezik az amit elküld az ember?

2020. ápr. 13. 17:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Vagy megérkezik vagy nem.

A mozdonyvezetők is emberek, relatív jó fizetéssel, valószínűleg nem szaros küldeményeket fognak "behúzni". Főleg hogy nagyrészt vagy házi kaja vagy papírok amik a tulajdonoson kívül más számára nem sokat érnek.

2020. ápr. 13. 17:31
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Láttam, igen, a rendszer működik, de garancia nyilván nincs.
2020. ápr. 13. 17:33
 3/16 A kérdező kommentje:
Egy ember egy okostelefont adott fel multkor és egy ezres volt hozzátéve.
2020. ápr. 13. 17:33
 4/16 anonim ***** válasza:
38%
Ismerettségi körön belül működik, abban benne van az is, hogy kolléga, ismerős megkéri, hogy vigyen el valamit, de az, hogy ismeretlen oda megy, kevésbé... érthető is miért nem
2020. ápr. 13. 18:02
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer volt olyan, hogy barátnőm nálam hagyta az egyetemi jegyzeteit ami másnapra nagyon fontos volt neki, így hát kimentem az állomásra és megkérdeztem a következő IC vezérét, hogy tudna-e segíteni a problémában tök rendesvolt tényleg örömmel el is vette, kb 2 óra múlva menetrendszerint meg is érkezett a feladott csomag.
2020. ápr. 13. 18:59
 6/16 anonim ***** válasza:
15%

"a vezérek el is viszik örömmel"

"megkérdeztem a következő IC vezérét"

Milyen VEZÉRRŐL beszéltek? Nem vonatvezető van meg kalauz?

2020. ápr. 13. 19:32
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért a vasút nem futárszolgálat, nem csomagküldésre van.

6: A vezér a mozdonyvezető....

A vonatvezető munkakör már rég megszűnt (ők nem a mozdonyokat vezették különben sem), a kalauz megnevezése pedig helyesen (vezető) jegyvizsgáló.

2020. ápr. 13. 20:24
 8/16 anonim ***** válasza:
97%

Mozdonyvezetőket szokás más néven vezérnek hívni. A mozdonyvezető egyszerűen mondva a gépész - masiniszta szó eredete - aki lényegében üzemelteti a vonatot. Kalauz a jegyekért és az utasokért felel illetve meneszti a vonatot, a vonatvezető pedig úgymond adminisztratív feladatokat lát el. Bár már 99%-ban csak mozdonyvezető van a gépen, de ha egyszerűen akarjuk mondani, olyan mint egy hajónál a kapitány és a kormányos esete.

Amúgy ez a csomagküldés egy olyan, hogy nyilván ha ismerős stb, akkor miért ne vinné el, de az, hogy egy vadidegen odamegy, hogy vidd már el ezt magaddal az picit meredek.

2020. ápr. 13. 20:34
 9/16 anonim ***** válasza:
95%

hajjj... tudnék mesélni, de tiltja a vallásom. (meg az a papír amit akkor írtam alá amikor eljöttem a mávtól)

a legextrémebb egy komplett motorkerékpár volt amit láttam.

a mozdonyvezetőknél még veszekedés is szokott lenni hogy ki vigye azokat a vonatokat amiken szokott csomag lenni, mert bizony jár érte a jatt - nem is kevés.

Gondolj bele ha csak az ebédjét kifizeti belőle, már megérte. de még 10 évvel ezelőtt is általános volt az 5000 forintos jatt.

Amúgy a vasúti "B" posta is régebben így ment - persze az ingyen :D

2020. ápr. 13. 21:08
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Anno Tapolcán bevett szokás volt, hogy Nohabokat pakolták tele Szergej alkatrészekkel. Mármint Nohabokkal hozták Tapolcára, persze, ez is félhivatalosan, univerzális valutával fizetve legtöbbször az alkatrészekért. :D
2020. ápr. 13. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!