Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit lehet csinálni azzal a...

Mit lehet csinálni azzal a BKV jeggyel, ami kifakult?

Figyelt kérdés

Van pár BKV jegyem, érvényes lenne még, de teljesen kifakult, már alig lehet rajta bármit is elolvasni, tulajdonképpen úgy néz ki, mintha csak a papírja lenne.

Érvényes ez így, használhatom, vagy visszaváltják és kicserélik? Mit lehet vele kezdeni?

2020. febr. 12. 17:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A kifakult jegy utazásra érvénytelen. Az ügyfélközpontokban kicserélik, ha a jegy típusa megállapítható. Ha nem állapítható meg, akkor a Rumbach Sebestyén utcai központban cserélik ki, ott a hátoldalán lévő nyomdai sorszámból vissza tudják keresni, hogy milyen jegyet nyomott rá a gép.
2020. febr. 12. 17:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor ha jól értem, utazzak be a központba, ami négy jegybe kerül meg rengeteg időbe, hogy becseréljek két jegyet, mert azt a BKV ilyen szar minőségben állítja elő?
2020. febr. 12. 17:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Jól érted. De nem kötelező odamenni. Mérlegeld, fontos-e neked az a 700 forint.

Maga a jegy nem sz*r minőségű, hanem hőpapírra van nyomtatva. Szükségszerűen kifakul egy idő után.

2020. febr. 12. 18:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is jártam így. Ami még halványan látszott, azokat leutaztam, a többit eldobtam.

Azért bosszantó ez, mert én pl. vidéki vagyok. Évente 1-2-3 alkalommal utazom fel Bp-re és akkor kell a jegy. És lehet, hogy pont akkor sietni fogok (ez teljesen kiszámíthatatlan) és tök jó lenne, ha nem a vasútállomáson, érkezés után kéne jegyet vennem. Ősszel volt ez, hogy észrevettem a kifakult jegyeket, mikor Bp-re jártam tanfolyamokra. Pénztárcában, fénytől elzárt helyen tárolva, de alighanem több, mint egy évig ott állt, mert előtte kivételesen sokáig nem kellett Bp-re mennem. Most is van néhány tartalékban, és fogalmam sincs, mikor fogom őket használni.

Azért ez nem olyan, mint bolti blokk, amit otthon esetleg megnézünk, aztán legtöbben eldobunk. Azt gondolom, teljesen életszerű, ahogyan pl. én is vagyok a bp-i utazásokkal. És szerintem jogos elvárás, hogy legalább 6-8 évig olvasható maradjon a jegy.

2020. febr. 12. 21:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Pont így vagyok én is, ezért is írtam ki. Egy évben csak párszor kell, de akkor meg nem tudom, hogy pontosan mennyi. Vesz az ember párral többet, mert nem akar szabálytalan lenni, de ha megmarad, akkor megromlik fél év alatt. És talán érthető, hogy nem akarom azzal eltolni a Budapesten töltött időmet, hogy elmenjek a BKV központba jegyet cserélgetni, amihez ráadásul még több jegyre van szükség. És lehet védeni a BKV-t, hogy nem szar a jegy, de szerintem ez nem élelmiszer, hogy szavatossági ideje van, vagy ha mégis, akkor tájékoztassanak erről előre, korrektül, feltűnő módon.
2020. febr. 13. 10:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha alig lehet elolvasni, akkor még el lehet olvasni. Szerintem. Vagyis, az ügyfélközpontban legközelebb megkérdezed, hogy mi a helyzet vele, becserélik-e. Van jópár ilyen központ, pl. a Keletiben meg Déliben:

[link]

De addig is, ha ingyen telefonálsz, hívd fel őket, és kérdezd meg, hogy mi a helyzet. A jegyeket meg a hűtőben tárold. :)

El nem tudom képzelni, mit szoktatok elkövetni a jegyekkel. Én kb. évente szoktam venni egy 10-es gyűjtővel, amit egy ideje már helyben nyomtatnak nekem a Keleti aluljáróban lévő irodában. Most 2 db olyanom van még, amire 2018. 12. 08. van nyomtatva. Állandóan a táskámban hordom, néha az autóban felejtem, néha a napon a nyári hőségben, és teljesen olvasható mindkettő. Kicsit talán halványabbak, mint újkorukban, de nem sokkal.

2020. febr. 13. 18:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Én pénztárcában hordtam, ill. máskor vidéki buszbérlet tokjában, de azok ritkán vannak mellényzsebben, inkább táskában. És mindig fénytől védett helyen.

Egyáltalán mi a tökömnek kell hőpapírra nyomtatni? Régen nyomtatták normál papírra normál nyomtatással és időtlen időkig bírta. Mintha direkt csinálnák, hátha néhány jegyet emiatt eldobnak az emberek, és annyival több fogy.

2020. febr. 13. 18:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért csinálják, mert a hőpapírt nehezebb (de nem lehetetlen) hamisítani. A sima jegyet mezei színes nyomtatóval kinyomtattad, egy használtról ráragasztottad a hologrammos részt és kész is volt. A mostanihoz viszont be kell szerezned a papírt, amit néha kiad az automata óriásjegy formájában, arról le lehet vágni, de hőnyomtató is kell hozzá, ami nemhogy otthon, fénymásolószalonban sincs.
2020. febr. 13. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!