Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez most komoly? 129ft-ra kell...

Ez most komoly? 129ft-ra kell várnom 9. -ig?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem egy jegyet a MÁV oldalán amit visszatérítettem, erre most reggel figyelem, hogy azt írja 9-ig vissza lesz térítve. 129 forintra ennyit kell várnom? 1 hónappal ezelőtt ugyan úgy visszaváltattam a jegyet, akkor szinte azonnal megkaptam.
2020. febr. 3. 05:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%

Mindig így térítik vissza az e-vonatjegyeket, összegtől függetlenül, érvényesség vége után 7 nappal. Szóval legutóbb sem kaphattad vissza előbb. Ennek amúgy biztonsági okai vannak.

Utolsó válaszoló, azért ne sajnáljuk a MÁV-START-ot sem, ez egy full automatizált rendszer, nekik ez nem többletmunka. Az ő forgalmukkal anyagilag sem lehet nagy érvágás a sztornó (10%-ot amúgy is vonnak kezelési költségként).

2020. febr. 3. 07:51
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
ha látnád a folyamatot ami a visszatérítés mögött van örülnél ha egyáltalán visszakapod.
2020. febr. 3. 09:27
 3/13 A kérdező kommentje:

Én amúgy egy szóval sem akadtam fenn a pénzen, sokkal inkább az időn, amit ez igénybe vesz.

Nem tudom, hogy lehetnek valakik ennyire sz*arragok, hogy nyivákoljanak a 129 ft-on, mikor nem az volt a középpontban. Szánalmasak vagytok.

2020. febr. 3. 16:39
 4/13 A kérdező kommentje:
Én hibám amúgy. Azt a heti 130 ft-ot inkább az ilyen értelmi fogyatékos emberek iskoláztatására kellene adakoznom, hogy legalább a szövegértésük jobb legyen mint egy 4 évesnek. :(
2020. febr. 3. 16:45
 5/13 A kérdező kommentje:
Mellesleg: műtét vasárnap délelőtt megvettem a jegyet, majd (még a menetrendszerinti indulás előtt 2 órával) vissza váltottam, és szinte azonnal kaptam is az sms-t hogy X összeg vissza lett utalva. Csak így zárójelben megjegyezném :)
2020. febr. 3. 17:09
 6/13 A kérdező kommentje:

A gyengébbek kedvéért elmagyaráznám, mint kedves kollégának, aki képtelen visszafogni fogyatékos megjegyzéseit a 22%-os válaszadási százalékával, hogy a hangsúly az IDŐTARTAMon van, nem pedig a pénzösszegen. :)

Szomorú azt látnom, hogy az országban az ilyen aberrált barmok nemhogy itt élhetnek, felmehetnek az internetre, hanem szavazati joguk is van.

2020. febr. 3. 18:00
 7/13 D. Brasco ***** válasza:
Te vagy itt a szomorú........az időtartam okát meg már leirták......
2020. febr. 3. 18:47
 8/13 anonim ***** válasza:

az időtartamról annyit, hogy a MÁV 3 hónapra fizet.

Tehát ha te csinálsz valamit a mávnak - kifestesz egy irodát, megjavítasz egy fénymásolót, legyártasz egy alkatrésztstb., akkor arról kiadnak egy teljesítés igazolást ami alapján (és a megrendelőlevél és a szerződés alapján) te (vagy a céged) ki tudod állítani a számlát. Na miután ezt a számlát a máv befogadta onnantól kezdve 3 hónap mire utalnak.

Azért ennyi idő alatt be is dőlhet egy vállalkozás ha nem jut a pénzéhez.

Ehhez képest a te jegyed (átfutási ideje) semmiség. És igenis számít az összeg is, mert 10000 forintból átutazhatsz az országon és az sem brutálnagy összeg - főleg nem egy sok10milliós szerződéshez képest.

Én is rendszeresen utazom és már többször váltottam vissza jegyet. Azóta azt csinálom, hogy amikor már szinte biztos, hogy utazom csak akkor veszem meg az applikációban a jegyet - jellemzően már az állomáson állva a vonatra várva.

Mondjuk én lehúztam 20 évet a vasútnál, úgyhogy nem ráz meg ilyesmi.

2020. febr. 3. 18:49
 9/13 A kérdező kommentje:

Én meg épp erről beszéltem, hogy erre az összegre is 1 hetet kell várni, a mai felgyorsult világban mge ez elég szánalmas.

D. Brasco, értem én, hogy nincs családod, nincsenek barátaid, nincsen semmi hobbid se munkád, se egy ember, aki szóba állna veled, ezért itt éled ki magad, hogy szinte minden második posztnál trollkodsz/gyökérkedsz, ezért nem is ítéllek el. További jó írkálást! :) Csak vigyázz, a modik nehogy bannoljanak ;)

2020. febr. 3. 19:28
 10/13 anonim ***** válasza:

írtam már korábban is, hogy örülj hogy ennyi.

pont azért ennyi és nem 3 hónap, mert automatizálva van.

A JÉ (jegyértékesítési) rendszerben automatikusan végigmegy a visszatérítési igényed.

volt idő amikor a visszatérítés is hónapkig tartott még nekem vasutasnak is pedig én tudtam hogy pontosan hova kell küldeni a kérvényt.

és nem volt ám átutalás! vagy postán, vagy az állomáson a számadópénztárban adták vissza!

nincs kedvem végignyálazni az öbb vagy db szabályatát, de szerintem ott is 5-10 munkanap lehet megadva.

2020. febr. 3. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!