Hollandia tömegközlekedés (busz, villamosbérlet)?
Sziasztok!
kb. 6 hete költöztem ki hollandiába munka miatt. Egy kis faluban van a szállás(GEES, ha valaki ismerné) sajnos sok minden nincs itt. Ezért városra lenne szükségem, hétköznaponként és hétvégenként is. A kollégáim azt mondták,hogy a buszra a napi jegy 10 euró,ami egész napra jó. De mindennap ez elég sokba kerülne. A kérdésem az lenne,hogy hol tudnék busz,akár kombinált bérletet venni itt? és mennyibe kerülne egy hónapra? hollandul nem tudok, csak angolul. Segítsetek! Köszönöm.?
Szia, Hollandiában OV-chipkaart üzemel mindenhol, azaz Geesben is tudod ezt használni mindenhez. Ezt bármelyik automatánál fel tudod tölteni egy saldoval, amit utána utazás közbe be- és kicsippantasz.
Itt is azt írja, hogy ezzel egész Hollandia területén tudsz utazni.
Itt tudsz ilyen személyre szóló chipkaartot igényelni:
www.ov-chipkaart.nl
Ha diák vagy, akkor kedvezménnyel utazhatsz, részletekről itt:
Általános infók:
Itt tudsz chatelni velük, ha egyéb kérdéseid volnának, biztos tudnak segíteni:
legörgetsz, majd "chat"-re kattintasz.
"Az üzenet: Szia! Ha mondjuk töltök a kártyára 20 eurót és én pl. Gees-ből Emmenbe szeretnék utazni busszal oda vissza,akkor mennyi pénzt von le ez az egész? Bocsi,ha laikus vagyok, de erre nem találtam információt. Szóval 13 megálló Geesből-Emmenbe. Akkor mennyit kell rá töltenem a kártyára és mennyit von le ezért az utazásért?"
Szia, €4,3 körül elvileg.
0,98 a felszállási tarifa, km-díj 0,17. Azaz 2 oda-vissza belefér a 20 euróba. Kivéve, hogy van egy minimum összeg, ami mindig kell hogy legyen a kártyán. Vonathoz asszem 20 euró, buszhoz talán kevesebb. Érdemes feltölteni párszáz euróval aztán használni.
NS oldalán vannak plusz havidíjak, amivel pl csúcsidőn kívül olcsóbban tudsz utazni stb. Ki kell számolni, hogy megéri-e. Minden esetre érdemes személyre szóló ov chipkaartot igényelni első körben.
Szerintem legpontosabb választ akkor kapod a kérdéseidre, ha írsz nekik chaten. Linkeltem az eredeti válaszomban. Amiket mondok, ne készpénznek vedd, nem szoktam OV-t (openbaar vervoer) használni. Inkább győződj meg a forrásból magad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!