Miért fűtenek olyan iszonyatosan a tömegközlekedési járatokon?
Nem leszek népszerű, de nekem az a véleményem, hogy kinti 10 fokban helyi járaton **egyáltalán** nem kellene fűteni.
Amúgy sok ember lélegzik zárt térben, elfogy a levegő, valóban én is fullasztóbbnak érzem, ha lakásba való meleget csinálnak.
Amikor suliba jàrtam tőmegközlekedéssel, akkor szinte mindig megfagytunk a buszon.
Soha nem ment a fűtés. Sőt volt hogy fel is fàztsm a hideg ülésen.
Az biztos, hogy rövid távú utazásokra használt járatok esetén felesleges 5 foknál nagyobb különbséget teremteni a külső levegő hőmérséklete és a beltéri hőmérséklet között. Azonban ha az utasok nagy resze 15-20 percnél tovább tartozkodik a járművön, indokolt lehet befűteni rendesen és ilyenkor az utasnak is jobb, ha leveszi a kabátját.
Én mèg sokat utaztam minden fűtést nélkülöző villamosokon és buszokon, azért nem volt komfortos , amikor belülről jégvirágos volt az ablak. Ha meg túl meleg van, azzal tudsz valamit kezdeni, hiszen le tudsz vetkőzni ingujjra is akar.
a felfázás nem a hideg üléstől van, hanem húgyuti fertőzés.
én sem értem minek agyon fűteni. de a plázákban is ez van.
emberek téli kabátban a 25-30 fokban. mindenki köhög a másikra, meg büdösek is.
ezért járok bicajjal pesten.
Éppen tegnap gondolkoztam ezen.
Új vonatok járnak a vonalon, azokkal járok minden nap, kétlem hogy ne lehetne kevésbé fűteni... de nem, muszáj az 50 fok, úgyhogy az út egy részében pólóban is szakad rólam a víz, a másik részében, mikor megállunk és kinyílik az összes ajtó, akkor meg megfagyok "takaróban". (Ilyenkor magamra dobok egy sálat, de hát semmit nem ér...)
Egyszerűen nem értem, hogy miért/mire jó ez....
Ja hát igen, ez a két állapot van, vagy maxon megy a klíma, vagy maxon megy a fűtés...
Nyáron a legnagyobb kánikulában is hordanom kell magamnál egy pulóvert a vonatra....
Egyszerűen nem értem, mire jó ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!