Van itt más is aki kora hajnalban 2km-t gyalogol a buszmegállóig, hogy eljusson a munkába? Elegem van
Valaki biztos csinálja, de nem én.
Kisétálok a kapuig, beülök az autóba, 10-15 perc alatt bent vagyok. Hazafelé fordítva. Most egy elektromos autóra fáj nagyon a fogam, akkor a hőmérséklet is komfortos lesz mire beülök.
Ha dolgozol, akkor gondolom felnőtt, cselekvőképes ember vagy, tegyél magadért és teremtsd meg a megfelelő körülményeket.
Szegény, csonka családban nőttem fel, anyám egyedül nevelt és folyamatosan gürizett. Biciklire nem volt pénzünk, így a 2 km-re lévő általános iskolába gyalog jártam, 9 éves koromtól egyedül. Az út 1/3-a nem volt leaszfaltozva, rossz időben örültem ha csak bokáig voltam saras.
Csak annyit tudok tanácsolni hogy változtass azon ami nem tetszik. Nem 5 perc, nem a kanapéról fog sikerülni, de menni és csinálni kell.
Én pontosan ugyanígy csak nem buszmegállóig, hanem vasútállomásig.
Nekem a 2 km-en nagyjából 100m a szintkülönbség. Biciklivel így lefelé kb. 5 perc az út. Felfelé izzasztó tempóban 10 perc, kényelmes tempóban csak 15. Nekem tök jó, mert ülős munkám van, így legalább megvan a napi mozgás.
A 30-40%-os lejtő gondolom túlzás, ugyanis a világ legmeredekebb utcájának legmeredekebb szakasza 38%. Magyarországon elég kevés van, ami eléri a 30%-ot és azok is többnyire zsákutcák.
De ha dolgozol, van biztos munkahelyed akkor miért nem tudsz venni egy 300 ezer forintos autót???
Még szar fizetésből is 6 - 7 hónap alatt félre lehet tenni rá a pénzt!
Ha vigasztal én is 4:30-kor indulok dolgozni, bár nem kell 2 km-t gyalogolnom, és nem is hegyek között élek. A megoldás szerintem is a bicikli lehet (lejtőn lefele gurulsz, emelkedőn meg legfeljebb tolod). Ha esetleg olyan környéken laksz, ahol nem tudod (nem tanácsos) a biciklit a buszmegállóban hagyni, akkor vehetsz rollert, amit magaddal tudsz vinni a buszon.
#17 Alacsony fizetésből nem tudsz félrerakni havi 50.000-t, mert örülsz ha kitart a következő fizetésig (vagy nagyon mást értünk szar fizetés alatt). A 300.000-es autót azért fenn is kell tartani (adók, biztosítás, tankolás stb). Plusz egy ilyen bontószökevény bármikor elromolhat, és megesik, hogy a számla végösszege nagyobb lesz, mint a maga vételár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!