Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » MÁV diákjegy/bérlet megváltása...

MÁV diákjegy/bérlet megváltásakor elfogadják a hallgatói jogviszonyt igazoló papírt?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy még nem küldték ki nekem a diákigazolványt időre és nekem bérletet kell vennem, mert napi ingázó vagyok, de nem tudok diákbérletet venni, mert ugye kell hozzá az igazolvány száma, a teljes árú jegy meg nem éppen kifizetődő nekem, ha hó közepén kapom meg a kártyát. Eléggé tartok tőle hogy megbírságolnak emiatt és az ilyen ógyek megoldása nem pár nap szokott lenni...

2019. okt. 6. 14:39
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Ideiglenes diákigazolványt kell kérned ebben az esetben.
2019. okt. 6. 14:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Az ideiglenes igazolványt mennyi idő alatt készítik el? Mert úgy volt, hogy október elsejéig megkapom a rendest, de nem tudom mit csinálnak hogy nem lett még kész.
2019. okt. 6. 14:47
 3/7 anonim ***** válasza:
70%

A hallgatói jogviszonyigazolást nem fogadják el, csak az ideiglenes diákigazolványt.:

[link]

Ha csak jogviszony igazolásod van, és már nem érvényes a korábbi diákod, akkor jobban jársz, ha teljes árú jegyet veszel odafele, aztán az egyetemen Hétfőn kikéred az ideiglenes diákot, mert ha csak a hallgatói jogviszony igazoló van nálad, akkor "kedvezmény jogosulatlan igénybevétele", így teljes árú + pótdíjat(8 000Ft) kell fizetni utazásonként:

[link]

"

(3./ A megállapított menetdíj vagy pótjegy díján felül 8.000 Ft pótdíjat fizet az, aki

b) az utazási kedvezményt jogosulatlanul veszi igénybe, illetve jogosultságát az előírt módon igazolni nem tudja,

"

2019. okt. 6. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemfüggő van ahol azonnal, van ahol másnapra.

"Csak ki kell nyomtatniuk egy papírt", így igazából az egyéb adminisztrációtól függ, hogy mennyi idő alatt készül el.

2019. okt. 6. 14:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Normális magyarázatot persze nem adnak, hogy mit nem fogadnak el rajta. Konkrétan ugyanazok az adatok vannak rajta, csak A4es papíron. Nagyon nem örülök neki hogy az ógyintézők baromkodása miatt kell teljes árút vennem, amit nem térítenek vissza.
2019. okt. 6. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Állj! A diakigazolvany igénylésekor kapott igazolás az, amit elfogad minden belföldi közforgalmú járat üzemeltetője, mint ideiglenes igazolását a hallgatói statuszodnak. Ez a dokumentum ugyebár befut egy központi nyilvántartásba.

Ezzel szemben a hallgatói jogviszony-igazolást az intézmény állítja ki és e tény nincs rögzítve központi adatbázisban, így a jogszabály , ami az elfogadható igazolásokat rögzíti, kvázi bizonytalanabbnak tekinti azt, kizárva az elfogadható igazolások köréből a hallgatói jogviszonyigazolást.

Magyarul használd azt a papírt, amit a diák igénylésekor kaptál. Ha lejárt, fordulj a diákot kiállító szervezethez új igazolásét!

2019. okt. 6. 15:43
 7/7 anonim ***** válasza:
A teljes áru bérletnél még úgy is jobban jársz, ha minden napra megveszed a diákjegyet 2x, a gimis diákod meg amúgyis érvényes október 31ig, szóval pénzkidobás teljes árut venni. A legtöbb helyen pedig valószínűleg azonnal odaadják az ideiglenes diákot, szoval akár hétfőtől veheted is a diákbérletet.
2019. okt. 12. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!