MÁV-nál ellenőrzik a diákigazolványokat?
Van eredetei matricázott középiskolai diákom de már megszünt közben a hallgatói jogviszonyom, szokták ellenőrizni vmilyen elektronikus úton a diákigazolványokat?
Régen utaztam már vonattal, létezik ilyen? Régebben hallottam hogy tervezik bevezetni...
Hmm, köszönöm!
És vajon az is benne lehet a rendszerben hogy már nem vagyok hallgató vagy csak az eredetisége az igazolványnak?
Október 31-ig érvényes az igazolványod.
Tehát addig a diák kedvezményeket nyugodtan igénybe veheted akkor is, ha a jogviszonyod megszűnt.
Na várjunk csak. Arra nem vonatkozott a kérdés, hogy a jogviszony megszűnte után használhatod-e a diákodat. A kérdés arra irányult, van-e bármiféle elektronikus kontroll. Márpedig van: a célja a kedvezményre jogosító igazolványok duplikált használatának kiszűrése. Ennyi.
Mindettől függetlenül jogszabály rögzíti, hogy október 31-ig ill. március 31-ig érvènyesek az előző félév végével lejáró diákok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!