Zónázó vonatokon kamu bringa tárolók valójában ülések. Miért nem szerelik le ezeket, hogy valóban kerékpár tárolóként lehessen használni?
Ha nincs bicikli, viszont sok az utas, akkor le tudjanak ülni.
Mellesleg ott simán lehet a bicikliket tartani, szóval nem értem, mi a bajod!
Gyakorlat az, hogy az utas nem adja át a bringásnak a helyet sőt, elkezd üvöltözni, hogy a bringás bunkó és mit képzel, hogy kerékpár helyre akarja lekötni a kerékpárt.
Válaszadók közül mennyien utaznak napi szinten ilyen vonaton? Mert elméletben otthon vagytok, de fogalmatok van arról, hogy mi a valóság?
Igazad van, de nem csak azokon a motorvonatokon van ez, amelyekre gondolsz.
Pesten a HÉV-en is, ahol babakocsik, bringák számára ki van véve a fal, utas a tök üres kocsiban is oda ül, ki sem lehet robbantani.
Nem tudom melyik típusú vonat (Bp.-Szob között jártak ilyenek), pici fülke. 4 ülés, négy kampó a bringáknak. Ha tele van, csak kényelmetlenól fér el maga a kerékpáros is.
Jön egy nő, az egész vonat üres. Ő oda akar jönni. Nyomja befelé az ajtót. De hát négyen vagyunk, négy bringa. Az ajtót csak akkor tudod kinyitni, ha a bringát leakasztod, megtartod úgy állva, és kicsit el is húzod. Nő nyomja az ajtót befelé. Én lezárom.
Szól a kalauznak, az meg neki ad igazat, miért nem engedjük be?
Szóval az első válaszolók ismerhetik az elvet, de nem a gyakorlatot.
És mi lesz a jeggyel: Hiába vetted meg, a vasút indoklás nélkül megtagadhatja a felszállást. Visszatérítés nincs.
Természetesen a kerékpàrok vagy kerekesszéken tárolására kijelölt helyen ülni csak addig szabad, amíg nem érkezik oda kerékpáros vagy kerekesszékes utas. Ez az üzletszabályzatban is szerepel, azt pedig a felszallassal mint ráutaló magatartással mindenki elfogadja.
De emberileg is milyen már, hogy a bringàt nem tudod máshová tenni, miközben ha àllva is, de mégiscsak tovább tud utazni az, aki a bringák helyén ült.
Aztán persze vérmérséklet kérdése is az egész, én mondjuk 2-4 perc udvarias győzkődés után egyszerűen nekitámasztanàm a bringàt annak, aki útban van.
Ma nem engedett fel a kaller a bringa tároló helyre. Mert tele van ülő utassal.
2 ajtóval hátrébb üres ülő helyek voltak és oda simán be tudtam rakni a bringám.
Azt hiszem találtam. Egy megoldást. Ha a bringa hely foglalt. A nem bringás helyre rakom a bringát, mert ott van hely.
Hajrá magyarok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!