Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az alacsony emberek tudják,...

Az alacsony emberek tudják, hogy az autók vezető ülésének a magassága állítható?

Figyelt kérdés

Egyre gyakrabban találkozok olyan sofőrökkel, akiknek a szeme egy magasságban van a kormány karimájának a tetejével. Az egy dolog hogy kisnövésű, de miért nem emeli meg az a nyamvadt ülést? Legutóbb egy anyukán röhögtem aki a Kia Sportage-t vezette úgy, hogy a műszerfal teteje és a kormány karimája alatt leskelődött kifelé.

De a töpszli kopasz napszemcsis majmok sem emelik meg az ülést günterwagenben.

2019. jún. 26. 17:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%
Direkt engedik le az ülést, nehogy azt hidd, hogy nincsenek tisztában a dologgal. Attól, hogy magasabban ülsz, nem fogsz jobban látni. Tudod, ez olyan, mint mikor a kezdők előrehúzzák a széket, a mellkasuk 5 cm-re van a kormánytól, mert azt hiszik, úgy jobban látnak.
2019. jún. 26. 22:13
 12/15 Morzsi007 ***** válasza:
7%
Megpróbálok válaszolni a kérdésre, mert pont alacsony, töpszli vagyok kopasz is és napszemüveget használok. Nincs tetkóm és 20 éves BMW se, hanem egy Mazda 6, amiben jó a klíma. Szóval, ha nagyon felemelem az ülést, a bal lábam hajlata elakad az ülés szélében, mikor benyomom a kuplungot, ha közelebb húzom az ülést, akkor a hasam alját karistolhj a kormány, tehát kicsit van csak felemelve az ülés, de bőven a kormány felett ellátok. Megvan a megoldás, a pedálokat kell kicsit meghosszabbítani és múltkor rákerestek és van ilyen pedál toldó cucc. Sőt Aliexpressen is lehet venni és magyarországon is van forgalmazó. Nem gondoltam volna...
2019. jún. 27. 07:26
 13/15 Morzsi007 ***** válasza:
57%
Amúgy meg nem minden autóban van magasságállítási lehetőség.
2019. jún. 27. 07:27
 14/15 anonim ***** válasza:
65%

Ezuton javaslom hogy a minisztériumban hozzanak létre egy új tárcát, az

"Ülésállításért felelő minisztériumot ".

Te meg is pályázhatod a széket, mert már úgy látszik nálad minden adott ehhez a poszthoz.

2019. jún. 27. 07:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Sok autóban nem lehet. Két kezdő autómban pl (93' suzuki swift, 99' daewoo matiz) egyikben sem volt. Egyébként nem tudom, hogy miért kell azonnal abból kiindulni, hogy mindenki hülye csak te nem. Jelenleg 2001 Ford Focust vezetek és alacsonyan ülök mert nagyon ívelt az ablak és a lámpák Budapesten nagyon magasan vannak sokszor. Amúgy ha magasabbra állítod közelebb kell ülni és a kormányt sok autóban nem lehet állítani illetve ha túl közel kerülsz akkor a térdedet elkaszálod a váltóval - matizt pl csak így tudtam vezetni. Egyébként attól, hogy feljebb ülnek nem látnak többet :D én még nem ültem olyan autóban ahol a kocsi orrát láttam volna még max magasságon se. A kérdező vagy kamiont, kisbuszt vagy kockaladát vezet de a stílusából ítélve egy igazi lakótelepi proletárkirály.
2019. jún. 27. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!