A körforgalmat hogyan kell megközelíteni?
A vezetés elején vagyok és van bajom hogy a körforgalom előtt mit kell tennem
Mikor kell kuplung meg fék
Ha látod, hogy vannak más autók is a közelben akkor ugyanúgy lassítasz le, mint ha egy kereszteződéshez közelednél, hogy meg tudj állni behajtás előtt (lehetőleg a felfestés vagy a tábla vonala mögött). Ha kell, akkor megállsz, ha nem, akkor nem.
Ha nincs semmi és senki a környéken és egyértelmű, hogy elsőbbségadási kötelezettség nélkül is át tudsz haladni, akkor úgy, mint ha egy lassú sebességű útkanyarulathoz érkeznél.
Értem hogy olyan csak már össze zavarodtam
Elsőnek az autó sebességet csökkentem fekkezzessel
Aztán váltok 2be szét nézek és mehetek?. Vagy más a menete?
Ja, így van. Amikor jön a körforgalom, akkor folyamatosan figyeled, hogy be tudsz-e menni, azaz, jön-e valaki a körforgalomban, akinek elsőbbséget kell adnod. Ettől függ, hogy mennyire kell lefékezni.
Figyelés közben fékezel, a szükséges mértékben. Lehet, hogy motorfék is elég, de általában üzemi fék is szükséges.
A nagy sugarú körforgalomban egyes autókkal harmadikban is lehet fordulni, kis városi körforgalmakban általában másodikban, de ha meg kell állnod előtte, mert jönnek, akkor egyesbe kell váltani, mindig a konkrét helyzet szerint. És ezt fékezés közben, ahogy gurulsz előre a körforgalom irányába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!