Ha sötétítő fóliát szeretnék felrakni az autó ablakaira akkor a műszakin beleköthetnek?
4 db oldalablakra és a hátsó ablakra sötéteket
előre csak egy kis csíkot felülre.
főleg azért szeretném mert állítólag 50-60%-os hőkinnttartása van a jobb fajtáknak és csak olcsóbb, mint egy klima!
szerintem sok érte ennyi, amúgy mászakin nem szeretik, de ha engedélyezett a fólia, akkor nem kötnek bele.
egyébként meg közel sem nyújt annyit, mint egy légkondi.
25-30ezer között mozognak a minőségi fóliák!hátul nem lehet annyira sötét h ne lehessen átlátni az autón.
Műbizonylattal se a rendőrrel se a müszakin nincs gond:)
Relatív a "50-60%-os hőkinnttartás" ez esetleg garázsból történő indulásnál érvényesül......
ennyivel később melegszik fel, de ami egyszer átmelegedett azt már PASSZÍV elemekkel lehetetlen visszahűteni.
na várj, eleve első oldalsó ablakra nem tehetsz !!!!
a B oszloptól hátra azt csinálsz amit akarsz, azaz full be is sötétítheted, de az első ablakokat nem lehet !!!
Az első ablakra sem szgk-ban, sem TGKban nem tehetsz.THGK-nál akár a hátsó ablakra, akár az oldalsó-hátsó ablakokra tehetsz bármilyen fóliát.
Személygépkocsinál az első szélvédőn addig érhet a fólia, ameddig leér a napellenző, az első ajtókra SEMMILYEN fóliát nem lehet felrakni, amelyik akadályozná a belátást az autóban, a hátsó oldalüvegre jogszabályilag előírt fényáteresztő képességű műbizonylatos fóliát rakhatsz fel, a hátsó szélvédőre meg semmilyet sem.
A fóliázással foglalkozó szakemberek meg jól át szokták verni az ügyfeleket, lefóliázzák körbe az autót, az első rendőr meg szépen kivonja a forgalomból és mehetsz műszaki vizsgára....
a hátsó szélvédőre is rakhatsz, egyedül, amit büntetnek az első ajtók üvegén lévő fólia. már kb 50 ezer ft büntetést fizettem miatta, és mindig az első ajtó ablakai miatt, a hátsó szélvédőbe sose kötöttek bele. forgalmi elvétellel mindig fenyegettek, de eddig még nem történt meg
a műszakira nekem van egy másik pár fóliázatlan üvegem, amit belerakok műszaki előtt aztán vissza a sötét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!