Ha főúton előzök, akkor előnyöm van azzal szemben aki balról, mellékútról hajt ki velem szemben?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 10. 17:30
21/23 Meton válasza:
Egyébként láttam egy balesetet, ami szerintem megérne egy Darwin díjat. Lámpás gyalogátkelőhelyen történt, a lámpa sárgán villogott. Két kocsi érkezett, nagyjából 50-nel mehettek. A második jármű alig 2 méterre követte az elsőt. Én a gyalogátkelőhelyen megnyomtam a gombot, amitől a lámpák pirosra váltottak. Namost az első jármű vezetője rögtön bepánikolt és satuféket nyomott. Szerencsére a piros előtt megállt, de a második szinte átgázolt rajta, szerintem azt se tudta, mi történik. A kár jelentős volt. Én meg szépen átgyalogoltam, és máig azon filózok, hogy az ilyenek hogy kaphatnak jogsit.
22/23 anonim válasza:
De te öcsém lánya, ha olyan helyen vezetsz, amit nem ismersz, akkor hogy kerülöd el mindenképp főútvonalon a kereszteződésben előzést?
Ha tudom hogy ott van egy kereszteződés, akkor én sem előzök (szerintem kb. senki sem), de már régen nincs köze a kérdésnek ahhoz, hogy biztonságos-e szerinted. Arról szólj a kérdés, hogy elsőbbsége van-e főúton a bekanyarodóval szemben ha előz, és igen, elsőbbsége van természetesen.
23/23 Meton válasza:
Szerintem kellett ez a kitérő. Elképzelem, hogy valaki elolvassa a szabályt és utána minden kereszteződésben előzni akar, azért az nem lenne szerencsés. Beleéli magát, hogy ezt megteheti, aztán meglepődik, amikor balesetet okoz. Jó, ha egy kicsit gyakorlatiasak vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!