Görkorcsolyával mennyire éri meg a Puskás stadiontól a pólus centerig menni?
Tessék, kikerestem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztons..
Vicc, hogy egyik kérdés alatt 0% jár érte, másik helyen 100%...
De akkor ne lepontozgass, hanem érvelj, tudod, ahogy a felnőttek.
Az általad idézett kerdésben csaknaz egyik válaszoló mondta azt, hogy sporteszköz. A közlekedésre vonatkozó jogszabályok nem definiálnak olyat, hogy sporteszkóz és így nem szabályozzák külön a használatukat. Ezzel szemben az úttesten a KRESZ szerint alapvetőe járművek közlekedhetnek, a járműveket elég pontosan definiálja is, ám nincs köztük a görkori. Így indirekt módon a gyalogosok közé sorolódik az, aki görkorit (deszkát, rollert, monociklit, segwayt stb) használ. Innentől kezdve papíron a járdán a helye. De explicite sem megengedve, sem megtiltva nincs a használatuk, hiszen a gyalogost nem.definiálja a KRESZ.
Köszönöm mindenkinek, voltam rendőrtáborban, valóban nem közlekedési eszköz, de járdán, keskenyebb úton nincs bajom belőle.
Mivel iskolából megyek, lesz nálam cipő, de viszonylag tapasztalt koris vagyok (csak arra eddig nem jártam, meg éjszaka szoktam)
Bő egy órám lesz rá, holnap gyakorlatilag is kipróbálom!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!