Ha van bicikliút, akkor kötelező azon tekerni?
Addig ismételgeted, amíg olyan választ nrm kapsz, hogy menj csak nyugodtan
Jó, akkor legyen, persze, menj le nyhgodtan az útestre. Persze a bal szélen, úgy még jobb.
Ügye milyen megnyugtstó ez a válasz!
Kaptam választ, miért ismételgetném?
Köszönöm mindenkinek!
Alex:
Tehát szerinted a kerékpáros ugyanakkora veszélynek van kitéve az úttesten, mint a fizikailag is elkülönített kerékpárúton? Szoktál provokálni és irdatlan hülyeségeket írni itt, de ez azért szépt teljesítmény még tőled is, már bocs
@14: nem azt mondom. Azt mondom, hogy a szeparált kerékpárutak jóval veszélyesebbek az úttestnél. És nem csak én mondom ezt, hanem a baleseti statisztikák is.
Még abban az esetben is nagyobb a kozkázatb ha a kerékpárút megfelel a hatályos útügyi előírásoknak -ami ebben az országban a legritkább esetben fordul elő...
@Majatom: pontosabban ha a lakott területen levő nem főútvonal mellett van a kerékpárút és az úttesten kerékpáros nyomot festettek fel (pl. Margithíd) vagy kerékpárral is használható autóbuszsáv van.
A tiltó tábla hiánya nem jelent semmit; a jelenlegi szabályok szerint -az említett kivételektől eltekintve- táblától függetlenül kötelező a bringainfrák használata (legalábbis a KRESZ következő módosításáig).
Az említett helyen viszont -az utcakép szerint- az utolsó "Kerékpárút" táblát követő 4 kereszteződés mindegyikében hiányzik a tábla -azaz onnantól de jure nem kerékpárút; ergo semmi nem kötelez a használatára. Szigorúan a KRESZt tekintve tehát teljesen szabályos a kérdező által alkalmazott módszer -lehet, hogy a közlekedésszervező/kivitelező szándéka más volt, de a közlekedésnek nem az elképzelések, hanem a szabályok szerint kell(ene) működnie...
@18: valóban az. Főleg ha figyelembe vesszük azt is, hogy a kapun való behajtás mellett a parkolók megközelítése is az adott leágazáson keresztül történik -azaz a KRESZ szerint ez per definitionem útkereszteződésnek minősül. Még érdekesebb azb hogy az innen kihajtó kerékpáros szabályosan az úttesten folytathatja az útját és nem az addigi kerékpárúton...
A valóságban viszont ismét nem sikerült a "kerékpárutat" szabályosan kialakítani; az igazi kérdés hogy hogyan várható el bárkitöl, hogy szabályosan használjon egy szabáytalan infrát...
Alex:
Igazad van, ezt a felfestett kerékpárnyomot nem jól értelmeztem, mert számomra logikátlannak tűnt hogy az úttesten is fel van festve és van az úttal párhuzamos kerékpár út egyszerre. De az általad említett Margithídas megoldást látva már értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!