Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kinek kell itt elsőbbséget...

Kinek kell itt elsőbbséget adni? Nem értem a táblát. (M1 kivezető)

Figyelt kérdés

Budaörsi út és Nagyszőlős út találkozása. Mindkét út kétsávos, összefonódás után egy négysávos út lesz belőle. A tábla után jó sokáig záróvonal is van, tehát a kétszer két sáv megy egymás mellett. Mégis minek van kint az elsőbbségadás tábla?

És a főútvonal vége? Vagy ott csak a szakasznak van vége? Utána ugyanúgy főútvonal van, az autópálya csak később kezdőik. Ráadásul a neve is Budaörsi út marad.

[link] ,19.0229275,3a,75y,204.59h,89.74t/data=!3m6!1e1!3m4!1sf7a0HO9LOJPj9o9qt_qc7g!2e0!7i13312!8i6656

Akárhányszor erre járok, mindig elgondolkodom, de nem jöttem még rá...

2019. márc. 5. 11:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Pedig szoktak lenni fennakadások bőven. Én minden nap végigmegyek ezek a szakaszon. Nézd meg egyszer mi van ha baleset van, vagy a nyári csúcsidőben, a délutáni csúcsforgalomban mikor lépésben araszolunk és egymásra húzzák a kormányt az emberek. Nem baj, hogy ott van az a tábla.
2019. márc. 6. 13:18
 12/13 anonim ***** válasza:
50%

Akkor is hülyeség az elsőbbségadás tábla, mert itt párhuzamos közlekedés van, nem kell senkinek elsőbbséget adni.

Hó esetére meg ki kellene tenni egy ilyen kék táblát, hogy nyilvánvaló legyen a több sáv. Még a záróvonalat is lehetne jelölni.

[link]

2019. márc. 7. 07:12
 13/13 anonim ***** válasza:
59%
#12 Hülyeség, vagy sem, így előírásszerű, s rengeteg hasonló hely van.
2019. márc. 7. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!