Forgalmi vizsgán mostanában hogyan zajlik a parkolás? Illetve a megfordulási feladat?
Akkor is nyilván hiányoztál, amikor az "elsőbbség" fogalmát tanultátok. :)
Ez nem azt jelenti, hogy az elsőbbséggel rendelkezőt nem kényszerítheted akár megállásra is, hanem hogy nem kényszerítheted HIRTELEN lassításra vagy irányváltoztatásra.
Tehát, amikor kitolatsz, akkor nem indulhatsz el úgy, hogy az érkezőnek bele kelljen állni a fékbe. De ha éppen szabad a pálya, akkor nekifoghatsz, és az érkezőnek szépen ki kell várnia, hogy befejezd, és elindulj.
Ugyanígy, ha az utca esetleg olyan szűk, hogy a saját sávodból lehetetlen befordulni, akkor a másik sávba is átmehet a kerék, hogy be tudj fordulni. Aki arra jön, az majd szépen megvár. (Az más kérdés, hogy ha nincs folyamatos forgalom, akkor illik megvárni, hogy az 1-2 érkező elhaladjon nyugodtan, és csak aztán nekifogni az utat elzáró manővernek.)
értem köszönöm szépen.
és mikor nem huzodhatok át? záróvonalnál nyilván lehetetlen átmenni a másik sávba akár picit is.
megfordulni nem lehet- kanyarodást tiltó táblánál, illetve főut, autopálya
a várakozni tilos tábla után meg lehet fordulni? akár egyiven, akár y-ban?
Keress egy KRESZ könyvet, és tanuld meg az alapvető közlekedési szabályokat.
Amíg a szabályokkal nem vagy tisztában, nincs értelme a forgalmi vizsgával kísérletezni.
A vezetés alapja az, hogy tudod, mi a szabályos az adott helyzetben, a megvalósítás ennek tudatában történik.
Ilyeneket, kérdezni, hogy hol lehet, és hogyan lehet megfordulni...
Kötelező haladási irány tábla után szabad?
Balra kanyarodni tilos tiltja a megfordulást?
Kijelölt gyalogos átkelőhelyen megfordulhatsz?
Hídon szabad megfordulni?
Megfordulni tilos tábla után szabad balra kanyarodni?
Főútvonalon megfordulhatsz?
Ez csak néhány kérdés, mennyire tudod csak ezek közül a helyes választ?
"A várakozni tilos tábla után meg lehet fordulni? akár egyiven, akár y-ban?"
Ezt is tudnod kell(ene)
Ahol azt a sok mindent felsoroltad szerintem egyiknél sem lehet megfordulni.
A várakoznit sajnos nem tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!