Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egyirányú utcában mentiránysze...

Egyirányú utcában mentirányszerint haladtam, egy mentő jött velem szembe, nem lasitott, hogy elkerüljem az ütközést gyorsan felhajtottam a járdára, mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
2019. jan. 29. 09:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

A kérdésből csak a lényeges információk maradtak ki.

Jött szembe a mentő... és?... megkülönböztető jelzést használt? Ha igen, haladhat egyirányú úton a forgalom irányávan szenben.

A hirtelen ott termett, és nem lassított kifejezésekkel azért nem lehet mit kezdeni, mert az csupán a kérdező megállapítása, amihez hozzá tartozik az első felvetés is : megkülönböztető jelzéssel hogy lehet hirtelen ott teremni?

Felhajtott a járdára, mi a teendő?

Miután a mentő elment, lehajt, és megy tovább.

A kérdésből semmi nem utal arra, hogy kár történt volna, ha igen, akkor ugye ez lenne a lényeg, amiről szó sem esett.

Azt már említette más, hogy a mentőnek is kötelessége megállni, ha elötte nem szabad az út, de ebben a kérdésben is csak a kérdező "gyorsan jött, gyorsan felhajtottam a járdára" információnk van, amiből semmi lényeges nem derül ki arról, hogy valójában ki, és miben hibázott.

El tudom képzelni azt is, hogy a mentő vezetője is hibázott, de azt is, hogy a kérdező feleslegesen kapkodott, pánikolt - semmi nincs a kérdés leírásában arról, hogy mi is történt pontosan.

2019. jan. 29. 13:14
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

# 10/11

Tehát több mint harminc éve vizsgáztál, mikor még Nysa mentő volt..

Igen, még az is meglehet, hogy nem tudsz. Az hogy két éve vereted a taxit, még nem jelenti hogy tudsz is. Egyébként vicces mikor a taxis okatja a KRESZt. Érted. A taxis...

2019. jan. 29. 17:23
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

4-es és 10-es vagyok ismét

Dehogy akarom én oktatni a KRESZT! Tényleg rohadt régen volt és nem azért hoztam fel a taxit, mert azzal fel akarok vágni (mert azzal nem igazán lehet). Azzal csak azt akartam mondani, hogy sokat megyek egy nap, sok mindent látok, amit az átlagos, napi 30 km-t megtevő vezetők nem. Ráadásul külföldön vezetek, úgyhogy a véleményem inkább magánjellegű volt, mint KRESZ alapú. Egy egyirányú utcába csak a komplett idióta megy be fordítva, akárki is legyen az. Vannak olyan utcák, amelyek csak azért egyirányúak, mert a forgalmi szempontból jobban megéri, de elég szélesek egy kétsávos úthoz. De vannak olyanok is, amelyek annyira keskenyek, hogy 1 autó alig fér el rajta. Ezt nyilván tudja a mentős (mert gondolom, hogy adott körzetben dolgozik) és eldöntheti, hogy bemegy-e vagy nem. De attól, hogy mentős vagy rendőr, még nem lesz okosabb, akármilyen vizsgája van. A szemből jövő forgalom, ha nem tud odébbmenni, akkor megszívta. Nem mindenhonnan lehet kitolatni vagy félreállni csak úgy.

Valóban a legfőbb információk lemaradtak, így én is elhamarkodottan mondtam véleményt. De ilyenek vagyunk. Ha mondok valamit, másoknak szemet szúr, ha más mond valamit, az meg nekem. Nem feltétlenül értünk egyet mindenben. Szép napot mindenkinek!

2019. jan. 30. 08:08
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

A mentőnek többnyire van hangja, fél perccel korábban már észlelhető. Megkülönböztető fényjelzést is használ. Nem ott nőtt ki a földből a kérdező előtt, ha 70 körül nyomta neki, akkor is lehetett volna 10-12 másodperce a helyzet kezelésére a kérdezőnek, és nem csak ész nélkül felugratni a járdára.

A megkülönböztető jelzést az autósok többsége rosszul kezeli. Meghallják, és beleállnak a fékbe, ahelyett hogy ptóbálnának tájékozódni, mi jön és honnan, és ennek megfelelően reagálnának. Többségük arra is képtelen, hogy a csapdába szorult mentő kiszabadulását a tilos jelzésen történő áthaladással segítsék elő. Ilyenkor nem szabálysértés, meg kell tenni. Nem egyszer volt hogy hiába dudálok, mögöttem hárommal a mentő, előttem két töketlen majom, és csak mutogatnak a piros lámpára...

2019. jan. 30. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!