A tévékben, internetes videókon miért takarják ki a szabálytalankodó autók rendszámát?
11 túlzó és értelmetlen az érved. Senki sem akar lelőni senkit. És te találod ki, hogy 1 tized kmph sebesség különbséggel bárki foglalkozik.
Vedd észre, hogy szellemeket kergetsz.
Azért takarják ki, mert nem akarnak kártérítést fizetni a személyhez fűződő jogok megsértése miatt az autók használóinak. Ennyi.
Most ilyen jogszabályok vannak életben (pl. Ptk.), ezek alapján hoznak ítéletet a bíróságok, tehát ezeknek kell megfelelni.
Az ügy szempontjából teljesen mindegy, hogy neked meg nekem mi a véleményünk az adott jogszabályokról.
Személyhez fűződő jogok? A rendszám a járműhöz tartozik, ami tudomásom szerint nem személy, így ilyen jogai sem lehetnek.
És még olyat sem hallottamb hogy egy autó pert indított volna.
És csak ismételni tudom magam: a forgalomban csak jól látható és olvasható rendszámmal vehet részt. Az nem aggályos?
A rendszám a járműhöz tartozik, a jármű meg a használójához. A rendszám alapján lehet azonosítani az autót, az autó alapján meg a használóját.
Ha pl. téged lefilmeznek, de nem vagy felismerhető, viszont az jól látható, hogy egy nő ül melletted, akkor a feleséged a rendszám alapján fog megbizonyosodni róla, hogy a te autód, és egy nő kedvéért vagánykodsz, és ez alapján fog pofon ütni.
Itt nem a te véleményed számít, hanem a hatályban lévő jogszabályok, valamint a bíróságok véleménye.
@19: és ha ülök a kocsimban egy idegen nővelb ezt meglátja valaki és elmondja a feleségemnek, akkor teljesen jogosan perelhetem az illetőt, mert a feleségem válni akar?
Esetleg ha megyek az utcán, akkor ha meglátok egy rendszámot, akkor csukjam be a szemem?
Vagy mi a helzet akkor, ha az adott jármű a rendszám ismerete nélkül is egyértelműen azonosítható?
A személyes adatok védelmét pedig nem a nyilvános adatokon kellene érvényesíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!