Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kamionnal be lehet úgy állni...

Kamionnal be lehet úgy állni valahova véletlenül, hogy a kamion ne tudja elhagyni a helyet?

Figyelt kérdés

Előfordulhat az egy kamionnal, hogy forgalomban úgy megáll valahol (kanyarodás vagy tolatás közben) hogy sem előre sem hátrafelé nem képes a kamion elhagyni a szituációt a környezet vagy a kamion megrongálódása nélkül, mert beszorul a forgalmi akadályok közé?

Ha igen, akkor ilyenkor mit lehet/mit szoktak tenni?

2019. jan. 6. 03:41
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Ahova bement, onnan ki is tud tolatni, aztán lehet, eltart fél napig. Pl elnézi a címet, behajt a portán a francba, és csak tolatva tud visszajönni cikkcakkban.
2019. jan. 6. 05:40
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Mondás úgy tartja, hogy "ahova betudsz tolatni, onnan ki is tudsz jönni, fordítva nem biztos"

Nyilvan hasonló szituációban én nem a kamionert aggodnek a legjobban, hanem a közlekedés többi résztvevőiért.

Tolató kamion mögé, mellé hajtó autósok gyalogosok, a direkt oktato autósok, hogy ő aztán nem megy arrébb oldjam meg stb stb stb.

Ha az általad ábrázolt helyzet bekovetkezne, én elsőként a hatóságot értesítenem hogy lehetőleg biztonságosan végre tudjam hajtani a tolatasr, manővert, ha valamiért nem menne, akkor a céget, hogy intézzen mentest.

De ilyen nem fog elofordulni, mert nem hajtok be olyan szűk helyre.

Ha még ott a keresett cég az általában alkalmas a nagy autók fogadasara. Legalábbis évek alatt meg nem találkoztam olyannal, ami ilyen extrém módon közelíthető lenne meg. Pedig sok helyet megjartam már.

2019. jan. 6. 08:39
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Van ilyen, ilyenkor jön a hatóság és hoznak egy darut, a végén meg adnak egy combos számlát. :D
2019. jan. 6. 09:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen. Pl nagyon szűk utcába be akarsz fordulni. Az elejével mész, centizgetsz, aztán mikor már a szerelvény több mint fele befordult, rájössz, hogy a pótkocsi már nem fog beférni. Gyakoriak az ilyen szituációk, hogy már nem tud ilyenkor a sofőr onnan kitolatni ugyanazon a szűk íven, mint amin befordult.
2019. jan. 6. 10:37
 5/10 anonim ***** válasza:
2019. jan. 6. 12:33
 6/10 anonim ***** válasza:

Csuklós busz azért nem jatszik, mert mechanikailag és/vagy elektronikusan le van határolva a becsuklás szöge, kamionnál (mármint nyerges szerelvénynèl) ez jóval tágabb.

Én speciel hallottam màr darus mentésről, amikor olyannyira reménytelen volt a kijutás saját keréken, hogy emelve kellett megfordítani a pótot.

2019. jan. 6. 13:22
 7/10 anonim ***** válasza:

Befordulni könnyű, de amikor ki kellene tolatni, még ha sokszor lehetséges is lenne, egyszerűen agyban nem fogja tudni az ember összerakni a dolgokat, mert annyi tényező van, hogy egyfelett tuti elfog siklani...

https://www.youtube.com/watch?v=ayfTxY4r_RY

https://www.youtube.com/watch?v=B7hsu_dS-oM

https://www.youtube.com/watch?v=OYdnpkMbSG8&t=1s

Nem direkt wabis videókat kerestem, csak ezeket tudtam fejből demonstrációképpen :D

2019. jan. 6. 19:29
 8/10 anonim ***** válasza:
2019. jan. 7. 14:53
 9/10 anonim ***** válasza:
ja, úgy hogy a másik végén egy kamionmentő húzta el oldalra a pótkocsit szappanos vizen... nézd meg a videót amit linkeltem, ugyan ez az eset :D
2019. jan. 7. 20:28
 10/10 walk w1th mee ***** válasza:
Pf,ez valami wabi gyülőlő k4cs4g fritz vagy francia lehet ez a youtubos csatorna:D
2019. jan. 26. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!