Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Falun tényleg ilyen lazán...

Falun tényleg ilyen lazán veszik a kreszt? 18/f

Figyelt kérdés

Először szilveszterezem falun az unokatesómmal és a haverjaival.

Ő 19 éves fiú, több mint egy éve van jogsija.

Mondta hogy egy rendes nap sosem vezetne ittasan, de szilveszter/újév van, náluk ilyenkor a zsaruk is magasról tesznek mindenre.

Kicsivel éjfél után volt a gyerekben vagy 4 feles, egy sör és pezsgő, majd autóval átmentünk a szomszéd faluba pár haverjához, ott is pezsgőztünk aztán jöttünk haza.

Azt mondta ilyenkor errefelé ha a zsaruk fújatnának az emberek 99%-a megfújná. Anyjáéktól kérte el az autót, azok sem mondták neki egy szóval sem hogy ne vigye, csak azt hogy óvatosan és inkább lassan menjen.

2019. jan. 1. 16:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
73%

Amúgy saját sztori:

Apám is alkoholista volt, rengeteget vezetett piásan, ő is úgy volt vele, hogy "úgyse nézik". Még zéró tolerancia sem létezett.

Megkérdezte az iskolánál, hogy elvigyen-e haza. Nem mentem vele, mert a haverokkal akartam menni ebéd után. Rá egy 10 percre balesetezett. Saját elmondása szerint "kijött elé a fa". A kocsi (régi Moszkvics) motorja gyakorlatilag az anyósülésnél volt, a kormány kettéhajlott apám kezében aki lefejelte a szélvédőt.

Ha beszálltam volna mellé általános iskolás gyerekként akkor lehet most nem lennék itt. És ehhez a szomszéd faluig sem kellett menni, hanem a házunktól 1 km-re lakott területen belül történt.

2019. jan. 2. 20:30
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem KRESZ kérdés, bőven túl van azon. De sajnos videken tényleg gyakran előfordul. Nem tudsz többet tenni mint hogy nem ülsz be részeg sofőr melle.
2019. jan. 3. 17:29
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is falunk lakom és itt is mindenki magasról tesz arra, hogy mi szabályos. Az alap, hogy a kocsmába autóval járunk (biztos csak kólát vagy narancslevet iszik mindenki). Nem egy olyan van akinek nincs is jogosítványa mégis állandóan autókázik. A motorozás papírok, sisak nélkül úgy szintén mindennapos. Volt olyan is, hogy a kedves nagypapa úgy gondolta, jó ötlet a 12 éves unokáját a fő úton tanítani vezetni. Aki utána egy darabig egyedül mélyítette el a nem meglévő vezetni tudását. Felháborító az ami itt folyik. Más nem kevés időt, energiát és pénzt öl abba, hogy jogosítványa legyen és inkább gyalog indul valahova, ha tudja, hogy lesz alkohol is, míg ezek meg mindenről magasra tesznek és úgy is jó.
2019. jan. 15. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!