Van, amit szinte egyből utána kibeszélek magamból a Bajtársakkal, és van, amikor a csend az úr... Én személy szerint “haza is viszem”, a párom érdeklődő, támogató ez ügyben is. Aztán az idő telik, és a legtöbb megmarad egy emlékként, mely néha-néha, egy-egy szolgálat közbeni beszélgetés alkalmával felmerül. Tisztában kell lenni azzal, hogy vannak dolgok, amik nem rajtunk múlnak.
Egy mentődolgozó
2018. dec. 20. 16:32
2/7 anonim válasza:
Mentősként, tűzoltóként Te életet mentesz, nem pedig azon sopánkodol, hogy "jajj mennyire összetörött az autó". Szerintem aki ezen képes fennakadni, az ne dolgozzon ebben a szakmában, mert saját magát teszi tönkre vele lelkiekben.
2018. dec. 20. 17:39
3/7 anonim válasza:
Vannak nehezebb és könnyebb esetek is. Amikor egy csecsemő holttestét kell kihúzni a roncsból, az sokkal nehezebb, mint egy felnőtt esetében (természetesen minden eset nehéz és minden élet értékes). Egy polgárőr és önkéntes tűzoltó.
2018. dec. 20. 18:35
4/7 anonim válasza:
Én megszoktam. Az első bevetésem pont egy autóban elégett női fiatal test volt, utána 2 nap alatt kb. 1 órát tudtam aludni, ráadásul minden héten volt legalább egy eset ahol szörnyethalt valaki. 1-2 hónap alatt megszoktam a sokszor teljesen szétroncsolt emberi test látványát. Annyi poszttraumám van hogy félek vezetni. Azok az esetek viszont még ma is elszomorítanak ahol a vétlen ember hal meg, ilyenkor mindig eszembe jut hogy ő a feleségem is lehetne.
2018. dec. 20. 18:38
5/7 anonim válasza:
Voltam önkéntes tűzoltó, így a magam esetéből tudom, az ember mindent meg tud szokni. Később, amikor vidékre költöztem, pl disznót is tartottam. Amikor az elsőt vágtam, egy zabszem se fért volna a seggembe, a tizedik mg már egész jól ment. Ugyanígy volt a komolyabb eseteknél is. Az elsőnél alig tudtam lenyelni a hányingeremet, később megedződött a gyomrom, s az idegrendszerem.
Az ember így van bedrótozva. A legpenetránsabb bűzt is csak fél percig érzi, utbna megszokja az orra.
2018. dec. 21. 18:26
6/7 anonim válasza:
Iskolákban kellene többször tartani ilyeneket, ahol tűzoltók, mentők beszélnek, hogy a fiatalok lássák, egy élet ilyen hamar végetér, és nem éri meg jampizni, menőzni, rallizni az úton. Talán kevesebb őrült lenne az úton.
2019. júl. 17. 11:04
7/7 anonim válasza:
Muszáj megszokni. Ha nem vagy képes elsiklani felette sok idő után sem, akkor teljesen bele fogsz betegedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!