Magyarországon, miért nincs olyan vezetési kúltúra, mint nyugaton?
Én kezdő vezetőként meglepődve tapasztalom, hogy figyelmesebbek az autósok mint vártam.
Az a baj, nem tudhatod ki ül a volán mögött, fáradt, ideges, figyelmetlen. Vagy csak kezdő mint én. Sajnos nekem sok kimaradt a vizsga után gyakorlatilag hónapokig nem vezettem, így most szinte újra kellett tanulnom. Nem mondom, csinálok sajnos hülyeségeket, apró figyelmetlenségek amik mégis veszélyesek (benézett jobbkezes utcák például).
Viszont azt látom, hogy nem másznak a seggembe, nem dudálnak le kisebb bénázásoknál. Vagy besorolásoknál, kikanyarodásoknál is relatív előzékenyek és igyekszem én is az lenni.
Nehogy azt hogy a németeknél olyan hűde jó a vezetési kúltúra. AZ megteszi a buznyák hogy megelőz be vág elébed és mutatja hogy mennyivel szabadna menni.
Talán a hollandoknál sokall normálisabban vezetnek.
De a legjobb a skandináv országokban, ott mindenki nyugodt türelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!