50+ éves 125-ös motorral mennyire lehet érvényesülni a mai forgalomban?
Nekem volt egy fekete Danuviám. Azzal is vizsgáztam a Népligetben, még 1965-ben.
Nos egyvágtában elmentem vele Győrig, aztán este vissza Budapestre. Nem kellett pihenni soha, pedig nyélgázzal mentem. (85) az igaz, hogy huszas keverékkel jártam, füstölt is egy kicsit, de jól bírta a hajtást. Szerintem nagyon jó kis moci. Előtte az apám 125-ös Csepeljén tanultam motorozni. Gyakorlatilag ugyanaz a blokk volt.
Nem húz rád senki semmit, pont úgy közlekednek az emberek, mint máskor...legfeljebb az ínyencek integetnek.
a mostani benzint csak adalékkal fogja szeretni, és eredeti, kútnál kapható 2T olajat keverj a 95-öshöz.
a világ végére is elvisz.
A közúti forgalom nem verseny.
A veterán motorok, autók lényege sem az, hogy Záhony-Hegyeshalom között pihenő nélkül ingázzanak velük, napi használatra talán nem veteránt kellene keresni.
Észszerűen használva, jó állapotban tartva lehet velük veteránozni, de a hangsúly a veteránon van, annak minden szépségével, és nyűgjével.
Miért pont Danuvia?
Miért nem Czetka 175?
Kinézetre nagyon hasonló csak ennek szebb a hangja és jobban is megy :)
Érvényesülni? :(
Azt a munkahelyi ranglétrán, vagy a közéletben szokott az ember. Egy múltszázad közepéről való 1/8-ad literes öreg motorral szerintem nem szükséges érvényesülni, elegendő "csupán" közlekedni. Öregurasan, biztonságosan, vagyis a jármű korának és űrtartalmának megfelelően.
Azért Danuvia, mert nagyapámnak is volt ilyen a Pannonia mellett. Regényeket mesél róla. Mondjuk szerintem az idő kicsit megszépítette már őket. :)
Tetszik a Czetka is, de olyat nem kínálnak eladásra, csak 250-es meg 350-es békafejes Jawákat (az újabbak nem tetszenek).
De bizony, hogy érvényesülni! :) Eredményes restaurálás után sikerélménnyel, minél boldogabban ülni a nyergében, úgy hogy nem lapítanak ki közben, én meg próbálom a legkevésbé feltartani a mögöttem haladókat.
Izgulok kicsit, mert nekem ez még ismeretlen.
Köszönöm a válaszokat!
Motorozni nem életbiztosítás, ülj akár egy 50-es Simsonon vagy egy 125-ös Danuvián vagy egy 1000-es Ducatin.
Régen faluban haverom elé hajtott ki egy figyelmetlen autós, simóval volt, kéztöréssel megúszta...
Én is imádtam motorozni, bár nekem nem volt jogsim akkoriban és fehér hollót is előbb láttam erre fele mint hollót.
Kétszer majdnem kiment alólam (kockagumik veszélyesek) aztán úgy voltam inkább hagyom, ha kétkerék akkor bringa :)
fehér hollót is előbb láttam erre fele mint rendőrt*
asszem bontanom kell egy sört* :D :D
Szóval ha nem olyan utakon használnád ahol nagy a forgalom akkor lehet érvényesülni, de esni fogsz arra készülj fel :)
Aki nem esik el az nem is igazi motoros...
(Elég egy kis kanyarban traktor okozta friss srá felhordva az útra, vagy murva vagy fehér aszfalt esős időben, vagy figyelmetlen autós, kutya macska őz nyúl nyest...
kátyú, letört faág, pocsolyán felúszás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!