Más is tapasztalja ezt a problémát a magyar utakon?
A tompított fényszóró indokolatlan, vagy jobban mondva megtévesztő használatára szeretnék kitérni, amikor az illető félreáll és nem kapcsol át helyzetjelzőre. Rendkívül megtévesztő egy hosszú egyenesben, ahol az ember éppen egy előzést akar kivitelezni és azt gondolja, hogy az a jármű mozgásban van, holott áll. Ráadásul rendkívül zavaró egy egy parkoló kocsi mellett így elmenni, hogy félrevezeti a többi sofőrt ezzel.
Részemről ez felelőtlenség méghozzá úgy, hogy egy mozdulat az egész művelet átkapcsolni.
Szerintem a kresz eléggé világosan fogalmaz, amiről én is beszélek. Bennem mindig megvolt a mozdulat, hogy ha nem fogalmi okból kell megállni kapcsolom is a helyzetjelzőt.
45§ (2) * Álló járművön - a forgalmi okból megálló járművet kivéve - tompított fényszórót csak erős ködben vagy sűrű hóesésben szabad használni; távolsági fényszórót, ködfényszórót használni tilos.
"Én este a forgalommal szemben való, világítással történő parkolást büntetném."
Nyugodj meg, a rendőr is bünteti. Nappal, világítás nélkül is. Csak a jobb oldalon szabad megállni és várakozni.
KRESZ 40. § (1) és 41. § (1).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!