Laufenn téli gumi tényleg ennyire rossz?
Üdv.
Téli gumi vásárlás előtt állok és érdeklődtem pár gumisnál és egy komolyabb gumisnál.
A "mezei" gumisok azt mondták a Laufenn teljesen jó, de beszéltem egy városi komolyabb gumissal aki elég jó értékeléssel rendelkezik és ő azt mondta, hogy felejtsem el a Laufenn-t mert nagyon gagyi, 2018-as ADAC-on megbukott, nem ajánlott kategóriában van.
Ő a Taurust ajánlotta ha nem akarok sokat költeni a téli gumira, de azt mondta neki mindegy, ha Laufenn kell akkor holnapra megrendeli szóval ő ezen nem nyerne vagy bukna mert a két gumi kb. ugyan abban az árban van.
Most akkor kinek lehet hinni? :D
Taurus teszteket sajna nem találtam.
Laufennről olvastam pár dolgot, hogy 60-70km/h között nagyon hangos illetve csúszós.
Vegyél futózott unio comfortot. Olcsó és jó :)
Ha megfelelő előrelátással vezetsz akkor tökmindegy hogy Laufenn vagy Taurus. Ha nem így vezetsz akkor a Continental sem fog megmenteni..
Azt vedd amelyik kevésbé zajos és a mintája szimpatikusabb.
Az adac teszt szerint nedves uton hulladek. Nalunk telen szinte csak nedves ut van.
1000ft al tobbert mar vannak normalis gumik
Végül a Taurusból és a Laufennből Yokohama lett :)
Vagyis lesz mert nem fértem bele az időbe, holnap reggel mehetek vissza.
Az kijön 62e forintra a 4 db 195/65 R15.
Többet már tényleg nem vagyok hajlandó kiadni rá, főleg, hogy mindjárt itt a tavasz és vehetek nyárit, arra pedig Bridgestone Turanza-t szeretnék.
Fogalmam sincs milyen yokohama lehet ennyiért de mondta, hogy pont van nála 4 db akciós, holnap kiderül...
Arra leszek kíváncsi, hogy vajon hol készülhetett...
Majd megírom hátha érdekel valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!