Ha vasúton önkényesen közlekednék, akkor érhet baleset?
Figyelt kérdés
Előre mondom, nem szeretném megcsinálni, teljes egészében elméleti a kérdésem!!
Tegyük fel, hogy egyvágányos szakaszra valahogy ráteszek egy kézihajtányt és elkezdek vele haladni valamelyik irányba. Elvi szinten ha átmegyek egy szakaszon, akkor a szakaszjelzők (remélem jól tudom a nevüket) mögöttem pirosra váltanak és ez a mögöttem haladó vonatvezetőnek jelzi, hogy foglalt a szakasz, ergo elvileg nem érhet baleset. Ez tényleg így van vagy rosszul gondolom?
2018. okt. 30. 11:12
1/3 anonim válasza:
A kézihajtányt még ott sem érzékelné a berendezés, ahol lenne mi érzékelje (azaz ki van építve az önműködő térközbiztosítás).
2/3 anonim válasza:
Rosszul gondolod, valószínűleg nem érzékelné a biztosítóberendezés. Épp ezért vannak különleges szabályai az úgynevezett kiskocsik közlekedésének.
3/3 anonim válasza:
Nézd meg ezt a nagyítható képet, a kerekek faküllősek, a fa pedig nem igazán vezeti az áramot a két sínszál között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!