Defekt gátló folyadék használata biztonságos nagy sebességnél?
Erről lenne szó:
Kerékpárhoz, segédmotorhoz biztos nagyon jó, de nagyobb, gyorsabb motornál mennyire ajánlatos ilyet használni? Próbálta már valaki? Elég sokat motorozom, és ez a rémálmom, hogy defektem lesz valahol a semmi közepén, netán még balesetem is lesz miatta. Pár napja találtam a gumimban egy fémdarabot kb. 3 mm mélyen befúródva az első gumiba. Szerencsére még elég nagy a futófelület, így nem okozott defektet. Ettől a folyadéktól nem rázhat 150-200 km-es sebességnél a futómű?
#1,
A leírás már a 80 km/h-t nagy sebességű felhasználásként említi, ebből gondoltam, hogy nem szabad gyorsabb jármű kerekébe tölteni. Ott már minden gramm számít.
#2,
Nem ez volt a kérdés.
#3-ra:
A link leírásában olvasható:
"Nagy sebességű felhasználás (kb.80km/h) esetén a nem előírt mennyiség használata a menettulajdonságok romlásához és ezzel balesethez vezethet!!!"
A Mazda 6-os kezelési útmutatójában is a 80 km/h sebességkorlát szerepel a defektjavító folyadék használata esetén, aminek a végsebessége 200 km/h körül van.
Itt a Mazda 6-os kézikönyve, a 675. oldalon olvashatod:
"a nem előírt mennyiség használata..."
Tehát előírt mennyiséggel nincs gond.
És ez nem összekeverendő a defekt utáni javítóval, hanem ez már az új gumiba betölthető, és évekig a gumiban lehet. Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy gyorsabb járművek gumijába nem jó ez, de majd fórumokon és egyéb oldalakon még utánajárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!