Mi a teendő "majdnem baleset" esetén?
Leírom az egész történetet.
Lovaskocsival mentünk egy régi föld úton. Messzebb, az erdő után, megláttunk egy közeledő autót. Gondoltuk ő is meglátott minket. Haladtunk tovább az úton. Az erdő közelebbi végénél egy kanyar volt. A kanyarban összetalálkoztunk az autóval (egy neves mezőgazdasági gép forgalmazó szervizes kocsijával). Majdnem összeütköztünk. Az volt a szerencse, hogy a lovak megijedtek és lerántották a lovaskocsit az út melletti szántóra. Alig tudtuk megfékezni őket, úgy megijedtek. Az autós pedig vigyorgott egyet és elhajtott.
Helyesen járt el?
Később írtam a cégnek akié a kocsi. Leírtam a történetet és még csak válaszra se méltatnak! Pedig látták az üzenetet ( Facebook).
Ilyenkor mi a teendő? Az autó rendszámát tudom. De csak ennyi?
Tisztázni kellene,hogy milyen kategóriába sorolandó ez a "majdnem baleset"?
Ha sikerült beazonosítani, akkor jegyzőkönyvet kell írni, iktató számmal ellátni és archiválni a megfelelő dossziéba.
Aztán a dossziét 5 évig megőrizni, majd kidobni a kukába.
Kb. ennyi a történet lényege.
FONTOS:
a lovakat ideggyógyásszal meg kell nézetni!!! :D
Persze, aztán járhattok évekig a megyeszékhelyre tanúskodni.
Úgyis kihozzák, hogy a lovaskocsi nem volt kivilágítva, a hajtón nem volt láthatósági mellény, jogosítványa sem volt, a lovaknak nincs meg a megfelelő orvosi papírjaik, különben is, az autó jobbról érkezett, tehát neki volt elsőbbsége.
Valamit kitalálnak majd. Addig örülj, amíg a rendőrség nem avatkozik bele.
Semmi teendő.
Én is sokszor részese vagyok "majdnem balesetnek". Hisz rengeteget vezetek. Nem jelentgetek fel mindenkit, aki szabálytalan. Max anyázok egyet, és örülök, hogy csak majdnem volt.
Hidd el, addig jár a korsó a kútra...
Lesz, amikor nem fog vigyorogni.
Wbiker előhozta a lényeget! Mert bizony volt már párszor olyan, hogy csak azért nem lett baleset, mert elrántottam a kormányt a szabálytalankodó miatt.
Ilyenkor én is azt akarnám, hogy legyen már következménye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!