Közúti veszélyeztetés ellen indult ellenem eljárás mi
lehet ennek a következménye?
Figyelt kérdés
azzal az indokkal, hogy én a másik autósra ráhúztam a kormányt előzésközbe szóval hamarabb tértem volna be a sávba. De ez nem így volt hanem hogy előztem ki utána tértem volna vissza a sávba de nem akart beengedni dudáltam fényjelzést is adtam mikor láttam hogy beférek
akkor tértem vissza a sávba és éreztem egy lökést nem álltunk meg mindketten ott hagytuk a helyszínt de hazaérve az autós kihívta a rendőrséget így ő lett a sértett. mi lehet ennek a következménye? csak egy rövid féknyom van ellenem (börtön, eltiltás, vagy pénzbírság) vagy a szakértő kitudja-e vizsgálni hogy nem én voltam ebben a bűnös?
Javitsatok ki ha rosszul tudom, de amennyiben nincs az esetrol video, akkor a tanuk mennyisege a donto tenyezo. Amennyiben az irasodat jol ertelmezem, ebbol a szempontbol te allsz rosszul, szoval szerintem egy jogositvanymegvonas es nemi buntetes lesz a vege. Ilyen helyzetek elkerulese erdekeben ajanlom az autoskamera hasznalatat.
2018. szept. 1. 23:08
12/28 Alex Fly válasza:
Ha nem történt baleset, akkor valószínűleg megúszod felfüggesztettel. Meg persze az eltiltás alap...
2018. szept. 2. 00:14
13/28 anonim válasza:
Ütközés történt és elhagytad a helyszínt,ez erősen súlyosbító tényező. Teljesen mindegy hogy végül is lett e anyagi kár,de érezted a koccanást lejött a festés és nem álltál meg kitölteni a baleseti bejelentő lapot.. Viszont tanúnak nem elfogadható a családtag aki a kocsiban ült elfogultság miatt,de ez meg már bírósági ügyvédi téma,ha továbbmegy az ügy. Lehet kapsz eltiltást meg egy 20 ezres csekket ,persze fellebezhetsz csak kérdés megéri e,mert nálad sincs semmi bizonyíték arra hogy direkt nem engedtek előzni ,és mint említettem te vagy rosszabb helyzetben a 'cserbenhagyás ' miatt. Szóval ezt szerintem buktad.
2018. szept. 2. 08:29
14/28 anonim válasza:
Kettes válasszal értek egyet, még ha a birkák le is pontozták!
Én is már voltam szenvedő alanya egy ilyen ostoba előzésnek.
Nem gyorsított megfelelően, nem vonult vissza, nem sorolt be az előttem lévő résbe, RÁM HÚZTA a kormányt...
Egyet ne felejtsünk, ha gebasz van MINDIG az előzést végrehajtó autós a hibás!!!
2018. szept. 2. 10:12
15/28 anonim válasza:
Én ezért (sem) előzők olyan esetben ha nem látom be az utat 2-3km hosszan (kivéve ha az előzendő autó max 50km-el megy lakotton kívül).
Nem ritka eset, hogy a f....parasztja rálép a gázra, olyankor anyázok, de akkor is kielőzőm, de akkor max 120-al.
Ha nem látható be az útszakasz úgy, hogy f....paraszt esetén is ki tudjam előzni, akkor maradok inkább mögötte.
2018. szept. 2. 12:13
16/28 anonim válasza:
Jó lenne, ha leállnál a parasztozással!
Rád se mondja senki, hogy városi ficsúr vagy!
2018. szept. 2. 14:38
17/28 Alex Fly válasza:
Vita helyett már régen meg lehetett volna nézni a Büntető törvénykönyv hatályos szövegét. Az említett bűncselekményt a 234. §-ban találod..
A lusták kedvéért: alapesetben 3 évig terjedő szabadságvesztés az ára -de a gyakorlatban ha nincs személyi sérülés, akkor nem szoktak letöltendőt kiszabni.
A szokásos a felfüggesztett + eltiltás szokott lenni...
2018. szept. 2. 14:53
18/28 anonim válasza:
# 16/17:
De érzékenyek vagyunk ám, képzeld vidéki vagyok, a paraszt alatt pedig nem földművest értettem ;)
2018. szept. 2. 16:52
19/28 anonim válasza:
Na végre, egy idiótával kevesebb lesz az utakon 1-2 évig. A gond az, hogy ennek tömeges, tízezres nagyságrendűnek kellene lennie...Csak ugye ha még ennyi következménye sincs mint a te esetedben, az emberek általában nem hívnak rendőrt...pedig lehetne.
2018. szept. 2. 18:26
20/28 Jehd válasza:
Te miről beszélsz 1-2 mikor én előztem ki és masik alany jött belém ,egyébként meg nem cserben hagyás mivol ott honnról hivtaki és semmilyen sérülés nincs az embereken csak a kocsin van egy kis karc !!! De túlságos javitásra nem szorúl én csak aszt akartam kérdezni hogy ilyenkor mi az eljàrás nem azt hallani hogy el itélsz egyébként sem húztamrá mivel akkor magamnak is sérülést okoztam volna van egy gyermekem fel akkarom nevelni....!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!