Bridgestone gumik hol készülnek?
Üdv!
Akinek Bridgestone gumijai vannak mi van ráírva?
Hol készültek?
Ha már nem kis összeget akarok kiadni gumikra akkor ne valami távolkeleti cucc legyen :)
(Most Michelin van rajta ami elvileg francia de MADE IN SPAIN van ráírva a gumikra....)
Biztos, hogy nem ott, ahol a bejegyzett székhelye van...
Nekem japán Falken van fent és made in turkey szerepel rajta. Mindenesetre hozza a japán minőséget.
Mondjuk a Bridgestone ugye eleve távol-keleti márka.
De az európai piacot, valószínűleg megéri nekik az EU-ból ellátni. Személyautókra való abroncsoknál - ha minden igaz - 7 ilyen üzem jöhet szóba:
-Bari (IT)
-Béthune (FR)
-Bilbao (ES)
-Burgos (ES)
-Poznan (PL)
-Stargard (PL)
-Tatabánya (HU)
Tudom, hogy japán.
Inkább ilyen Thaiföld, Indonézia stb.-re gondoltam...
Hát lengyelnek, magyarnak nem annyira örülnék, akkor inkább francia v spanyol.
Mindenesetre köszi a válaszokat, sejtettem, hogy nem eredeti japán lesz mert azoknak darabja 100e-től kezdődik.
"Innentől kezdve akár egy kis szigeten is gyárthatják, ha ugyanolyan minőséget produkálnak, akkor teljesen mindegy."
Ha! a lényeg a HA szócska :)
Én a gumikhoz nem értek csak pár műszaki dologhoz pl. fényképezőgépek.
És a kínai Canonnak ugyan olyan jónak kellene lennie mint a japánnak, mégis jobb a japán :)
Mindegy, szerintem maradok a Bridgestone-nál, elég jókat írnak róla.
Maradj nyugodtan a Bridgestone-nál, nincs vele semmi baj.
A Canonos példád nem jó, mert én arra próbáltam rámutatni, hogy pl. a Bridgestone-nak különböző országokban vannak ugyan a gyárai, mégis egységes minőséget produkálnak, mert a gyárak mögött ugyanaz a cég van, ugyanolyan technológiát használnak a gyárakban, ugyanazokkal a gépekkel csináljak, csak a humán munkaerő tér el. Ezért mondom, hogy akár egy szigeten is nyithatnak gyárt, az ott gyártott gumik minősége ettől még nem fog megváltozni.
Igen a műszaki dolgok összetettebbek...
remélem nem lesz gond a Bridgestone-al és azzal is kihúzok 10-12 évet
Tíz, tizenkét évet egy gumival???
Ember addigra bakelit keménységűek lesznek azok!
Teljesen mindegy, hogy bridzszton, vagy mislen, vagy bármilyen gumi. Addigra mindegyik kirepedezik, elöregszik, megkeményedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!