Éjjel, úton kóválygó kamiont hogy előzzek meg biztonságosan?
Figyelt kérdés
Tegnap éjfél környékén jöttem a 62-es főúton, beértem egy kamiont. Kb 65-el, ha ment és egyik sávból a másikba tért át. Valószínűleg fáradt volt a sofőr, bóbiskolhatott. Nem mertem mellette elhaladni, mert nagy kilengései voltak a szerelvénynek, árokba lökhetett volna. Villantottam párat, de semmi reakció nem érkezett. Dudálni nem akartam, nehogy ijedtében félrerántsa a kormányt. Kitértem Szabadszállás fele, aztán visszakanyarodtam a 62-esre. Ismerem az útvonalat, ezért csináltam így, de mi van, ha ismeretlen úton történik ilyen? Hogy kell biztonságosan előzni ilyen helyzetben?2018. aug. 13. 12:04
11/16 anonim válasza:
Nem vagyok autós, de szerintem ha rádudálsz az ilyen kóválygó kamionra, lehet életet is menthet, az is lehet aludt, ha felébreszted észbe kap és nem kóvályog, talán megáll pihenni. Ha nem ébreszti fel senki, majd a következő kanyar, vagy a szembejövő, de az már bekerülhet a híradóba...
12/16 _Jessy_ válasza:
Ébreszd fel dudával. Ha úgy érzed, sikerült, akkor óvatosan lehet próbálkozni. Persze azért meggondolnám, mert lehet, hogy a duda meg felhergeli és idegbeteg módon leszorít, amikor előzni próbálsz.
13/16 A kérdező kommentje:
Csak nem tartunk még ott, hogy bosszúból leszorítson. Az már kimerítené a veszélyeztetést. Akkor és ott úgy ítéltem meg, hogy nem dudálok, nehogy aztán miattam szakítsa át a korlátot.
2018. aug. 15. 13:40
14/16 _Jessy_ válasza:
Az a szomorú, hogy láttam már ilyet :(
15/16 anonim válasza:
Amikor 15 éves voltam jártam arra utoljára, megmaradt, mert elöttünk pont az említett helyen szintén egy kólbászoló kamion volt, akkor is itt kérdeztem, és írta egy ismerős, hogy ott az út tré és dobálja a kamiont.
16/16 A kérdező kommentje:
Olyan 3-4 éve megcsinálták már, idén ősztől már elkerülő is van, így semmilyen településen nem kell átmenni. Jó minőségű út, ezért sokan autópályaként használják...
2018. nov. 8. 12:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!