Miért terjedt mostanában el, hogy a belső sávot kell használni sok nőnek meg a tanuló vezetőknek?
Ez a baj, előttem szóló, hogy úgy gondoljátok, hogy akinek nincs elsőbbsége, az pusztuljon el!
Ebből szokott lenni az, hogy utánad megy és befékez előtted.
Számomra ezzel a kérdésel darázsfészekbe nyúltál: megbolondulok a sok paraszttól, aki képtelen máshol menni, mint a belső sávban! Egyébként én nem a nőktől és a tanulóvezetőktől látom ezt a gyakorlatot leginkább, hanem az idősebbektől. Nem tudom, az ő idejükben nem létezett még a jobbra tartási kötelezettség, ezt szokták meg, és fogalmuk sincs a KRESZ változásairól? De tényleg.
A jobbra tartási kötelezettségnél - az idézett paragrafus értelmében - teljesen tömött sávok esetét kivéve még akkor is el kell engedned a mögötted haladót, ha az gyorsabban menne a megengedett legnagyobb sebességnél. Az idézett paragrafusban NINCS ugyanis erre vonatkozó kivétel. Ha gyorsabb, és elmenne, el KELL engedned!
Egyébként meg mindazoktól, akik azt mondják, hogy az egészre azért tojnak nagy ívben, mert a külső sávban sok az akadály, és őket piszokul nem érdekli a mögöttük lévő, nehogy már nekik kelljen sávot váltogatni, kérdezném, hogy akkor a gyorshajtókkal sincs semmi bajod, ugye, ha azt mondják, hogy nekik aztán nincs idejük a sok majomra várni, akik őket feltartják?!
Itt jegyezném meg azt is, hogy a gyorshajtás az a mumus, amin kívül a rendőrség - talán az ittas vezetést leszámítva - az ég egy adta világon semmi másért nem büntet, és ez is vérlázító! A kijelentés empírikus bizonyítása nélkül állítom, hogy a gyorshajtásra ráfogott balesetek száma is jelentősen csökkenne, ha a rendőrség rámenne a jobbra tartási kötelezettség ugyanilyen szigorú betartatására, mivel ez jócskán csökkentené a "szlalomozások", illetve a kívülről történő előzések számát.
Mert ugye baj kizárólag a gyorshajtókkal van, az összes többi meg azt csinál az úton, amit csak akar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!