Valóban igaz az a statisztika, miszerint a motoros balesetek kb 80 százalékát nem a motorosok okozzák?
Szerintem nem.
De ha levesszük a relatív gyorshajtást, és hozott "új" szabályok nem megfelelő alkalmazását, akkor viszont abszolút lehet igaz.
80% túl magasnak tűnik és forrás nélkül nem értelmezhető. Statisztikánál mindig fontos tudni, hogy az az adott szám miként állt elő.
Ettől eltekintve, a motorozás nagyon veszélyes. Kicsi profil miatt figyelmetlen, de még a figyelmes autós is gyakran nem veszi észre és kihajt elé. Persze mindig van pár agyalágyult, aki kihívja maga ellen a sorsot, de minden szabályt betartva is fogsz vészhelyzetbe kerülni (saját tapasztalat).
Ha megvan a jogsi, menjél el vezetéstechnikai képzésre (évente) és lehetőleg láthatósági bukót és kabátot hordj.
Előző, hát szerintem nem, lehet téved a cikk is alább:
Mutasd meg légyszi nekem azt a statszitkát, linkkel. Simán lehet hogy neked van igazad, nem kötözködöm, csak érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!