Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha egy ilyen sofőr elé behajt...

Ha egy ilyen sofőr elé behajt valaki akkor mi lenne a "helyszínelés" eredménye?

Figyelt kérdés

Tegnap az Árpád hídra mentem fel a Váci útról, és a tükörbe nézve láttam,hogy többen jönnek, de a legszélső sáv üres volt így elkezdtem besorolni.Félig a sávban voltam amikor egy durrogva,a kipufogóból "lángot lövelő" "vaddisznó" mögöttem termett, de olyan sebességgel,hogy szó szerint a semmiből termett ott.

Meg sem tudott állni -meg sem próbált-, a középső sávban lévő és közöttem ment el.Ha teljesen bementem volna a sávomba akkor egész biztos csattant volna, így is épp csak elfért.

A kocsi típusát sem tudtam megállapítani, és nem tartom magam balfék sofőrnek, ez tényleg olyan tempóval jött,hogy nem lehetett rá felkészülni.(főleg,hogy valószínűleg átsorolt a másik sávból)

Nem kis autóm van, de a szelét is megéreztem ahogy eljött mellettem.

Sosem volt még velem hasonló sem, de semmi sem rajtam múlott, sem fékezni sem dudálni, sem kormányt visszarántani nem volt időm.

Meghallottam a motorbőgést/durrogást, belepillantottam a tükörbe, és mellettem volt két fényszóró, aztán egy "csík" formájában elsuhanó autó képét láttam ami másodpercek múlva már sehol sem volt.

Ez az egész 1 másodperc alatt történt, vagy még annyi sem volt.

Kérdés,hogy ilyenkor ki a hibás, mit hoz ki a rendőrség?

Mert alap esetben azt mondanám,hogy én hisz én voltam aki nem körültekintően váltott sávot.

Viszont erre szerintem a legprofibb sofőr sem tud felkészülni, adott egy üres sáv, megkezdi a besorolást, amikor hirtelen egy hatalmas sebességgel érkező autó sávot váltva ott terem.

Az sem kizárt,hogy számomra mindegy lett volna a helyszínelés eredménye, ha ez megtörténik, de kíváncsiságból megkérdezem.

2018. márc. 24. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Rendszeresen száguldoznak ezek a fogyatékosok a Vácin.

Menőnek hiszik magukat meg úgy gondolják hogy mindenki csak irigykedik a kocsikra, de abba nem gondolnak bele hogy egy hiba vagy egy bamba sofőr és máris megvan a baj.

Nézz rá a Darkfly csatornára Youtube-on, ott van a sok fiatal profi pilóta.(vagy inkább unatkozó fiatalok gazdag szülőkkel)

2018. márc. 24. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:

amerikai üldözéses-kommandós filmet nézett előtte, közben betolt néhány energiaitalt, aztán a lovakközé csapott..

...nincs ebben semmi...időben félre kell ugrani, mint most tetted. ne feledd, ő az erősebb, jobb a béke.

2018. márc. 24. 12:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Ő az erősebb? Aha, amikor hebeg-habog a bíróságon, hogy ő igazából nem akart kinyírni egy egész családot és nagyon sajnálja amit tett... hogyne.

Egy ilyen esetben mindenképp vizsgálják a baleset elkerülhetőségét és ha tényleg kizárható az, hogy figyelmes sávváltás esetén időben észlelhetted volna a kedves vesedonort, akkor nem vonnak téged felelősségre.

De mint azt a Dózsa-Kassák sarkon történt halálos balesetnél is látszik, komoly jogi és szakértői viták öveznek egy ilyen esetet.

2018. márc. 24. 13:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha helyszínelésnél a féknyomokból bebizonyosodik, hogy jóval a megengedett sebesség fölött jött, akkor azt mondja a bíró, hogy neked nem kellett felkészülni rá, hogy olyan hirtelen ott terem, és simán 100 %-ban ráverik a balhét.
2018. márc. 24. 17:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Négyes, és ha nincsen féknyom, akkor mi is van? Nyilván a roncsok helyzetéből, tanúvallomásokból, kocsik sérüléseiből is számolnak és sajnos nagyon nehéz megmondani, hogy csak részben vagy teljes egészében a gyorshajtó a felelős. Mondom: lásd az ominózus telizöldnél balra kanyarodós esetet a Dózsa György úton.
2018. márc. 25. 07:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, a helyszínelés természetesen nem csak a féknyomokat vizsgálja, és természetesen tévedhetnek is.

De ha bebizonyosodik, hogy tényleg ilyen eszetlen sebességgel ment az illető, akkor, mint írtam, 100 %-ban ráverik a balesetet.

Nem biztos, hogy jól emlékszem a részletekre, de talán tavaly volt az az eset, amikor egy öreg a robogójával kikanyarodott a mellékútról egy száguldozó elé, és meghalt. Ott teljes egészében a száguldozó kölyköt hozták ki felelősnek.

A Dózsa György úti esetben hiányosak az információim, de azt olvastam, hogy a szemtanúk megerősítették a mercis állítását, hogy csak 60-70-nel ment, nem 120-szal. A 120-at legfeljebb a Császár Előd tudta volna megúszni.

2018. márc. 25. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!